PREDLOG ZA PORODIČNI RUČAK Sočna junetina pečena u rerni sa raznim povrćem

Trpeza/ V.V.

11:32

Sezonski recepti 0

Zdrav i ukusan obrok.

PREDLOG ZA PORODIČNI RUČAK Sočna junetina pečena u rerni sa raznim povrćem
Shutterstock

Pečena junetina

Sastojci:

1 kg junetine

1 kg krompira

3 paprike

3 paradajza

2 šargarepe

1 crni luk

1 kašika mlevene paprike 

1 kašika suvog biljnog začina

Priprema:

Meso operite i osušite ubrusom. Krompir oljuštite, isecite na manje komade i pomešajte sa malo ulja, dodajte mlevenu papriku i mešavinu začina, pa izmešajte. Sipajte ulje u pleh da pokrije dno, stavite krompir, a odozgo meso premazano uljem i solju sa svih strana. Dodajte sa strane ostalo isečeno povrće i posolite. Prekrijte alu folijom i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko jedan sat. Sklonite foliju i pecite još oko pola sata, odnosno dok meso ne bude gotovo.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading