PREDLOG ZA PORODIČNI RUČAK Sočna junetina pečena u rerni sa raznim povrćem
Zdrav i ukusan obrok.
Pečena junetina
Sastojci:
1 kg junetine
1 kg krompira
3 paprike
3 paradajza
2 šargarepe
1 crni luk
1 kašika mlevene paprike
1 kašika suvog biljnog začina
Priprema:
Meso operite i osušite ubrusom. Krompir oljuštite, isecite na manje komade i pomešajte sa malo ulja, dodajte mlevenu papriku i mešavinu začina, pa izmešajte. Sipajte ulje u pleh da pokrije dno, stavite krompir, a odozgo meso premazano uljem i solju sa svih strana. Dodajte sa strane ostalo isečeno povrće i posolite. Prekrijte alu folijom i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko jedan sat. Sklonite foliju i pecite još oko pola sata, odnosno dok meso ne bude gotovo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POHOVANE ŠNICLE SA SUSAMOM Ovako pripremljeno belo meso je mekano, sočno i veoma ukusno
Poslužite ga uz pire krompir i sezonsku salatu.
ŠNICLE POHOVANE PANKO PREZLAMA Odlična kombinacija hrskave korice i mekog mesa unutra
Hrskave šnicle ćete lako napraviti uz panko prezle. To su krupnije prezle koje se bolje prilepe uz meso, a manje ulja upiju. Ne brinite, dajemo vam recept kako da ih napravite.
PILETINA U SOSU OD LIMUNA I SENFA Ovako spremljeno belo meso će biti veoma sočno
Poslužite sa barenim povrćem ili pirinčem.
ŠNICLE U LUKU Aromatično i sočno meso uz koje vam salata nije potrebna
Uz ovako pripremljene šnicle poslužite pire ili kuvani krompir.
OČISTITE SUDOPERU BRZO I LAKO Provereno uspeva a sijaće se kao ogledalo
Napravite ovu jednostavnu smesu i učinite da sudopera zablista.
PITA SA SPANAĆEM BOLJA OD ONE KLASIČNE Hrskavih kora i sočnog nadeva, za gurmane
Neodoljiva i slasna, svaki zalogaj je gurmanski raj.
2 GLAVNA SAVETA ZA BEŠAMEL SOS Daće šmek svakom jelu, a dobićete brojne komplimente
Primenite ove jednostavne savete i dobićete najbolji bešamel sos.
BOLONJEZE SOS PRSTE DA POLIŽETE Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepšu pastu
Fenomenalan i slasan obrok oduševiće i one izbirljive.
SAVETI ISKUSNIH DOMAĆICA ZA NAJBOLJU PROJU Biće sveža dugo i neće se mrviti
Napravite ukusnu proju koja će da ostane sveža i sutradan.
Komentari (0)