Hrskavi spolja, mekani iznutra, ovi RIBLJI ŠTAPIĆI su STO PUTA bolji od kupovnih
Zaboravite na riblje štapiće kupljene u prodavnici, pripremite ih kod kuće jer su još ukusniji, sočniji i hrskaviji. Ako ništa drugo, barem je sigurno da su zdravije od prodavnih.
Štapiće možete da jedete s pirinčem, pomfritom ili da ih ubacite u sendvič i ponesete na posao.
Domaći riblji štapići
Sastojci:
600 g fileta oslića ili druge ribe po izboru
150 g brašna
200 ml mineralne vode
1 jaje
1 kašika belog luka u prahu
ulje
so, biber
Priprema:
Prvo posolite ribu. U činiji pomešajte brašno, mineralnu vodu, beli luk u prahu, jaje, so i biber. U smesu stavite riblje filete i propržite ih na ulju. Gotovi su kada poprime lepu, žutozlatnu boju. Nakon što ih izvadite iz ulja, prvo ih stavite na papirni peškir da se ocede višak masnoće, pa poprskajte s malo limunovog soka.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)