UKUSNIJE NEGO IZ RESTORANA! Zaljućeni jagnjeći kotleti iz rerne
Pripremite sami ovaj ukusan specijalitet od jagnjećeg mesa.
Sastojci:
1 kg jagnjećih kotleta
5 krompira
1 glavica belog luka
250 ml belog vina
1 kašičica mlevene ljute paprike
½ šoljice maslinovog ulja
1 kašičica mlevenog bibera
½ kašičice suve nane
2-3 suve grančice ruzmarina
1 kašičica šećera
1 kašika soli
Priprema:
Isecite jagnjeće kotlete na debljinu oko 1 cm, operite i osušite papirnim ubrusom. Pripremite marinadu od belog vina, maslinovog ulja, soli, bibera, nane, ljute paprike, šećera i listića ruzmarina. Promešajte i prelijte jagnjeće kotlete sa svih strana. Ostavite da se mariniraju 4 sata. Oljuštite i isecite krompir, a beli luk oljuštite i izgnječite. U pleh sipajte pola marinade, stavite krompir i beli luk. Preko poređajte jagnjeće kotlete, prelijte ostatkom marinade i dodajte 150 ml vode i kašiku maslinovog ulja. Pokrijte pleh aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta, pa smanjite na 150 stepeni i pecite još 1,5 sat. Skinite foliju i zapecite jagnjetinu. Servirajte kotlete na svežoj zelenoj salati i ukrasite po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
KRMENADLE U SOSU OD CRNOG LUKA Saftaste i aromatične, a meso se lepi za prste
Samo dodajte prilog po želji.
Komentari (0)