UKUSNIJE NEGO IZ RESTORANA! Zaljućeni jagnjeći kotleti iz rerne

Trpeza/ V.V.

08:40

Sezonski recepti 0

Pripremite sami ovaj ukusan specijalitet od jagnjećeg mesa.

UKUSNIJE NEGO IZ RESTORANA! Zaljućeni jagnjeći kotleti iz rerne
Shutterstock

Sastojci:

1 kg jagnjećih kotleta

5 krompira

1 glavica belog luka

250 ml belog vina

1 kašičica mlevene ljute paprike

½ šoljice maslinovog ulja

1 kašičica mlevenog bibera

½ kašičice suve nane

2-3 suve grančice ruzmarina

1 kašičica šećera

1 kašika soli

Priprema:

Isecite jagnjeće kotlete na debljinu oko 1 cm, operite i osušite papirnim ubrusom. Pripremite marinadu od belog vina, maslinovog ulja, soli, bibera, nane, ljute paprike, šećera i listića ruzmarina. Promešajte i prelijte jagnjeće kotlete sa svih strana. Ostavite da se mariniraju 4 sata. Oljuštite i isecite krompir, a beli luk oljuštite i izgnječite. U pleh sipajte pola marinade, stavite krompir i beli luk. Preko poređajte jagnjeće kotlete, prelijte ostatkom marinade i dodajte 150 ml vode i kašiku maslinovog ulja. Pokrijte pleh aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta, pa smanjite na 150 stepeni i pecite još 1,5 sat. Skinite foliju i zapecite jagnjetinu. Servirajte kotlete na svežoj zelenoj salati i ukrasite po želji.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading