VIKEND RUČAK Jagnjetina na mladom krompiru, sočna i ukusna, prste da poližeš!

Trpeza/ V.V.

13:30

Sezonski recepti 0

Okupite porodicu oko stola.

VIKEND RUČAK Jagnjetina na mladom krompiru, sočna i ukusna, prste da poližeš!
Shutterstock

Sastojci:

2 kg jagnjetine 

1 kg mladih krompirića

4 čena belog luka

2 glavice crnog luka

1 grančica ruzmarina

100 ml maslinovog ulja

Priprema:

Beli luk izgnječite, dodajte pola grančice ruzmarina, prstohvat soli i bibera i maslinovo ulje. Opranu jagnjetinu prosušite papirnatim ubrusom, posolite po ukusu sa svih strana. Zatim prelijte pripremljenom marinadom. Ostavite da stoji tri sata. U pleh stavite očišćen i na četvrtine isečen crni luk i jagnjetinu. Dodajte 150 ml vode, prekrijte alu folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni pola sata. Sklonite foliju, meso okrenite i prelijte tečnošću iz pleha. Prekrij folijom i pecite pola sata. Ponovo okrenite, zalijte sokovima od pečenja, dodajte još malo vode i peci još 40 minuta. Krompire skuvajte u posoljenoj vodi. Oko 10 minuta pred kraj pečenja mesa, u pleh stavite krompiriće, ruzmarin, beli luk i još malo vode. Pecite bez folije dok se meso i krompiri ne zapeku.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading