VIKEND RUČAK Jagnjetina na mladom krompiru, sočna i ukusna, prste da poližeš!
Okupite porodicu oko stola.
Sastojci:
2 kg jagnjetine
1 kg mladih krompirića
4 čena belog luka
2 glavice crnog luka
1 grančica ruzmarina
100 ml maslinovog ulja
Priprema:
Beli luk izgnječite, dodajte pola grančice ruzmarina, prstohvat soli i bibera i maslinovo ulje. Opranu jagnjetinu prosušite papirnatim ubrusom, posolite po ukusu sa svih strana. Zatim prelijte pripremljenom marinadom. Ostavite da stoji tri sata. U pleh stavite očišćen i na četvrtine isečen crni luk i jagnjetinu. Dodajte 150 ml vode, prekrijte alu folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni pola sata. Sklonite foliju, meso okrenite i prelijte tečnošću iz pleha. Prekrij folijom i pecite pola sata. Ponovo okrenite, zalijte sokovima od pečenja, dodajte još malo vode i peci još 40 minuta. Krompire skuvajte u posoljenoj vodi. Oko 10 minuta pred kraj pečenja mesa, u pleh stavite krompiriće, ruzmarin, beli luk i još malo vode. Pecite bez folije dok se meso i krompiri ne zapeku.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
VIKEND GOZBA Svinjski vrat sa začinskim biljem, preliven vinom i pečen na krompiru, najukusnije meso koje ste jeli!
Omiljeni ručak na malo drugačiji način oduševiće vaše ukućane.
NEDELJNI RUČAK Svinjski vrat iz rerne, mekan i sočan zbog specijalne marinade, uz dodatak začinjenog krompira
Da bi ručak bio potpun uz meso ispecite i krompir koji će biti preukusan ako ga pripremite na naš način.
DECA OVO OBOŽAVAJU Pečeno meso sa začinjenim krompirom je omiljeni ručak
Jednostavno se priprema, a ukusno je.
PIJANO MESO Junetina sa marinadom od piva pečena u rerni, neverovatno sočna i mekana
Uz ovako pripremljeno meso dovoljna vam je samo sezonska salata.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)