VIKEND RUČAK Jagnjetina na mladom krompiru, sočna i ukusna, prste da poližeš!
Okupite porodicu oko stola.
Sastojci:
2 kg jagnjetine
1 kg mladih krompirića
4 čena belog luka
2 glavice crnog luka
1 grančica ruzmarina
100 ml maslinovog ulja
Priprema:
Beli luk izgnječite, dodajte pola grančice ruzmarina, prstohvat soli i bibera i maslinovo ulje. Opranu jagnjetinu prosušite papirnatim ubrusom, posolite po ukusu sa svih strana. Zatim prelijte pripremljenom marinadom. Ostavite da stoji tri sata. U pleh stavite očišćen i na četvrtine isečen crni luk i jagnjetinu. Dodajte 150 ml vode, prekrijte alu folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni pola sata. Sklonite foliju, meso okrenite i prelijte tečnošću iz pleha. Prekrij folijom i pecite pola sata. Ponovo okrenite, zalijte sokovima od pečenja, dodajte još malo vode i peci još 40 minuta. Krompire skuvajte u posoljenoj vodi. Oko 10 minuta pred kraj pečenja mesa, u pleh stavite krompiriće, ruzmarin, beli luk i još malo vode. Pecite bez folije dok se meso i krompiri ne zapeku.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
VIKEND GOZBA Svinjski vrat sa začinskim biljem, preliven vinom i pečen na krompiru, najukusnije meso koje ste jeli!
Omiljeni ručak na malo drugačiji način oduševiće vaše ukućane.
NEDELJNI RUČAK Svinjski vrat iz rerne, mekan i sočan zbog specijalne marinade, uz dodatak začinjenog krompira
Da bi ručak bio potpun uz meso ispecite i krompir koji će biti preukusan ako ga pripremite na naš način.
DECA OVO OBOŽAVAJU Pečeno meso sa začinjenim krompirom je omiljeni ručak
Jednostavno se priprema, a ukusno je.
PIJANO MESO Junetina sa marinadom od piva pečena u rerni, neverovatno sočna i mekana
Uz ovako pripremljeno meso dovoljna vam je samo sezonska salata.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Komentari (0)