Uz ovu čorbicu vaša deca će garantovano zavoleti kelj
Čak i ako vam kelj nije na spisku omiljenog povrća, vredi isprobati ovu zimsku čorbicu…
Kremasta supa od kelja i krompira
Sastojci:
1 kašika maslinovog ulja
2 čena belog luka
1 glavica crnog luka
2 velika krompira
750 ml povrćne supe
250 ml mleka
2 šake seckanog kelja
so, biber
Priprema:
Beli luk iseći, luk iseći na sitno, krompir oljuštiti i iseći na kockice. Zagrejte ulje u šerpi, pa dodajte beli luk, luk i krompir. Pržite pet minuta uz mešanje. Sipajte supu od povrća i kuvajte 15 minuta ili dok krompir ne omekša. Dodajte narezani kelj, posolite i pobiberite po ukusu, promešajte, pa dodajte mleko i kuvajte još pet minuta. Pažljivo umutite štapnim mikserom dok ne dobijete kremastu i glatku teksturu. Po želji dodajte kašičicu grčkog jogurta i malo prženih semenki i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)