JELO NA KAŠIKU koje se jede tri dana a ima sve neophodne vitamine STARINSKA ČORBA OD KELJA
Ovo jelo ima sve – kelj je ukusan, zdrav, jednostavno se priprema, a i cena mu je vrlo pristupačna.
STARINSKA ČORBA OD KELJA
SASTOJCI:
2 crvena luka srednje veličine, isečena na komade
2 šargarepe srednje veličine isečene na kolutove
2 korena peršuna isečena na komade
3500 gkobasice iseckane na kolutiće
100 g pasiranog paradajza
1 glavica kelja srednje veličine, oprana i isečena na komade
2 litra vode
3 krompira srednje veličine isečena na kockice
so
ulje za prženje
30 g običnog brašna
1 kašičica mlevene slatke paprike
Priprema:
U veliki lonac na šporetu sipajte ulje toliko da prekrije dno šerpe. Zagrejte ulje i dodajte narezani luk, šargarepu i koren peršuna. Sve dinstajte 10 minuta uz mešanje, pa dodajte kobasicu. Kuvajte i to 10 minuta uz mešanje. Sada dodajte narezani kelj i dobro promešajte. Sipajte pasirani paradajz, pa promešajte i dinstajte još 5 minuta. Sve prelijte vodom i ostavite da se kuva 40 minuta. Posle tog vremena posolite po ukusu i dodajte narezan krompir. Kuvajte još 15 minuta. Na kraju napravite prskanje. U tiganj sipajte ulje, pa kada se zagreje sipajte glatko brašno i slatku mlevenu papriku. Sve kratko propržite uz mešanje i sipajte u varivo. Dobro promešajte, pa proverite da li je čorba dovoljno slana. Po potrebi posolite i kuvajte još nekoliko minuta, pa sklonite sa ringle.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA Desert mekan kao duša, za prave ljubitelje voćnih kolača
Desert bez premca po receptu bez mane.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
Komentari (0)