JELO NA KAŠIKU koje se jede tri dana a ima sve neophodne vitamine STARINSKA ČORBA OD KELJA
Ovo jelo ima sve – kelj je ukusan, zdrav, jednostavno se priprema, a i cena mu je vrlo pristupačna.

STARINSKA ČORBA OD KELJA
SASTOJCI:
2 crvena luka srednje veličine, isečena na komade
2 šargarepe srednje veličine isečene na kolutove
2 korena peršuna isečena na komade
3500 gkobasice iseckane na kolutiće
100 g pasiranog paradajza
1 glavica kelja srednje veličine, oprana i isečena na komade
2 litra vode
3 krompira srednje veličine isečena na kockice
so
ulje za prženje
30 g običnog brašna
1 kašičica mlevene slatke paprike
Priprema:
U veliki lonac na šporetu sipajte ulje toliko da prekrije dno šerpe. Zagrejte ulje i dodajte narezani luk, šargarepu i koren peršuna. Sve dinstajte 10 minuta uz mešanje, pa dodajte kobasicu. Kuvajte i to 10 minuta uz mešanje. Sada dodajte narezani kelj i dobro promešajte. Sipajte pasirani paradajz, pa promešajte i dinstajte još 5 minuta. Sve prelijte vodom i ostavite da se kuva 40 minuta. Posle tog vremena posolite po ukusu i dodajte narezan krompir. Kuvajte još 15 minuta. Na kraju napravite prskanje. U tiganj sipajte ulje, pa kada se zagreje sipajte glatko brašno i slatku mlevenu papriku. Sve kratko propržite uz mešanje i sipajte u varivo. Dobro promešajte, pa proverite da li je čorba dovoljno slana. Po potrebi posolite i kuvajte još nekoliko minuta, pa sklonite sa ringle.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)