JELO NA KAŠIKU koje se jede tri dana a ima sve neophodne vitamine STARINSKA ČORBA OD KELJA
Ovo jelo ima sve – kelj je ukusan, zdrav, jednostavno se priprema, a i cena mu je vrlo pristupačna.
STARINSKA ČORBA OD KELJA
SASTOJCI:
2 crvena luka srednje veličine, isečena na komade
2 šargarepe srednje veličine isečene na kolutove
2 korena peršuna isečena na komade
3500 gkobasice iseckane na kolutiće
100 g pasiranog paradajza
1 glavica kelja srednje veličine, oprana i isečena na komade
2 litra vode
3 krompira srednje veličine isečena na kockice
so
ulje za prženje
30 g običnog brašna
1 kašičica mlevene slatke paprike
Priprema:
U veliki lonac na šporetu sipajte ulje toliko da prekrije dno šerpe. Zagrejte ulje i dodajte narezani luk, šargarepu i koren peršuna. Sve dinstajte 10 minuta uz mešanje, pa dodajte kobasicu. Kuvajte i to 10 minuta uz mešanje. Sada dodajte narezani kelj i dobro promešajte. Sipajte pasirani paradajz, pa promešajte i dinstajte još 5 minuta. Sve prelijte vodom i ostavite da se kuva 40 minuta. Posle tog vremena posolite po ukusu i dodajte narezan krompir. Kuvajte još 15 minuta. Na kraju napravite prskanje. U tiganj sipajte ulje, pa kada se zagreje sipajte glatko brašno i slatku mlevenu papriku. Sve kratko propržite uz mešanje i sipajte u varivo. Dobro promešajte, pa proverite da li je čorba dovoljno slana. Po potrebi posolite i kuvajte još nekoliko minuta, pa sklonite sa ringle.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)