RUČAK KOJI SE SAM KUVA Lagano jelo od junetine i mešanog povrća
Kuvano jelo koje može da vam potraje bar dva dana.
Sastojci:
1 kg junetine (but)
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
4 šargarepe
1 stabljika celera
1 kašika seckanog lista celera
1 praziluk (beli deo)
1 kašika bibera u zrnu
2 kašike seckanog peršuna
2 lovorova lista
1 kašičica majčine dušice
Priprema:
U veću šerpu sipajte 4-5 litara vode, posolite po ukusu, stavite biber u zrnu, očišćen beli luk i ostavite da provri. Tada stavite meso u komadu, poklopite i smanjite temperaturu da se krčka oko 2 sata. Povremeno skinite kašikom penu koja se stvara. Očistite crni luk, presecite na pola i ubacite, isto uradite i sa šargarepom, prazilukom i celerom. Kuvajte još oko 1 sat da sve omekša. Kad se skuva, izvadite meso, a tečnost procedite i od nje napravite supu. Povrće isecite na manje komade, a meso na tanke šnicle. Poslužite šnicle sa povrćem uz dodatak kuvanog krompira i rena.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RUČAK ZA ZAUZETE ŽENE Savršen spoj ukusa, a na stolu je već posle 30 minuta!
Paketići od piletine punjeni senfom i umotani u slaninu oduševiće vaše ukućane i lepo ih zasititi.
PREDLOG ZA RUČAK Sočni zalogaji od piletine u ljutom sosu
Ukoliko ne volite ljuto ili jelo spremate i za decu, stavite slatku mlevenu papriku umesto ljute.
RAŽNJIĆI OD MESA I POVRĆA IZ RERNE Ukusni zdravi zalogaji koje svi vole
Kombinacija mesa i povrća daje snagu za ceo dan.
UBEDLJIVO NAJBOLJI RUČAK Začinjeno jelo od piletine u paradajz sosu
Izdašan ručak koji ćete imati za dva dana.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)