RUČAK KOJI SE SAM KUVA Lagano jelo od junetine i mešanog povrća
Kuvano jelo koje može da vam potraje bar dva dana.
Sastojci:
1 kg junetine (but)
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
4 šargarepe
1 stabljika celera
1 kašika seckanog lista celera
1 praziluk (beli deo)
1 kašika bibera u zrnu
2 kašike seckanog peršuna
2 lovorova lista
1 kašičica majčine dušice
Priprema:
U veću šerpu sipajte 4-5 litara vode, posolite po ukusu, stavite biber u zrnu, očišćen beli luk i ostavite da provri. Tada stavite meso u komadu, poklopite i smanjite temperaturu da se krčka oko 2 sata. Povremeno skinite kašikom penu koja se stvara. Očistite crni luk, presecite na pola i ubacite, isto uradite i sa šargarepom, prazilukom i celerom. Kuvajte još oko 1 sat da sve omekša. Kad se skuva, izvadite meso, a tečnost procedite i od nje napravite supu. Povrće isecite na manje komade, a meso na tanke šnicle. Poslužite šnicle sa povrćem uz dodatak kuvanog krompira i rena.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RUČAK ZA ZAUZETE ŽENE Savršen spoj ukusa, a na stolu je već posle 30 minuta!
Paketići od piletine punjeni senfom i umotani u slaninu oduševiće vaše ukućane i lepo ih zasititi.
PREDLOG ZA RUČAK Sočni zalogaji od piletine u ljutom sosu
Ukoliko ne volite ljuto ili jelo spremate i za decu, stavite slatku mlevenu papriku umesto ljute.
RAŽNJIĆI OD MESA I POVRĆA IZ RERNE Ukusni zdravi zalogaji koje svi vole
Kombinacija mesa i povrća daje snagu za ceo dan.
UBEDLJIVO NAJBOLJI RUČAK Začinjeno jelo od piletine u paradajz sosu
Izdašan ručak koji ćete imati za dva dana.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)