RUČAK KOJI SE SAM KUVA Lagano jelo od junetine i mešanog povrća

Trpeza/ V.V.

15:30

Sezonski recepti 0

Kuvano jelo koje može da vam potraje bar dva dana.

RUČAK KOJI SE SAM KUVA Lagano jelo od junetine i mešanog povrća
Shutterstock

Sastojci:

1 kg junetine (but)

2 glavice crnog luka

2 čena belog luka

4 šargarepe

1 stabljika celera

1 kašika seckanog lista celera

1 praziluk (beli deo)

1 kašika bibera u zrnu

2 kašike seckanog peršuna

2 lovorova lista

1 kašičica majčine dušice

Priprema:

U veću šerpu sipajte 4-5 litara vode, posolite po ukusu, stavite biber u zrnu, očišćen beli luk i ostavite da provri. Tada stavite meso u komadu, poklopite i smanjite temperaturu da se krčka oko 2 sata. Povremeno skinite kašikom penu koja se stvara. Očistite crni luk, presecite na pola i ubacite, isto uradite i sa šargarepom, prazilukom i celerom. Kuvajte još oko 1 sat da sve omekša. Kad se skuva, izvadite meso, a tečnost procedite i od nje napravite supu. Povrće isecite na manje komade, a meso na tanke šnicle. Poslužite šnicle sa povrćem uz dodatak kuvanog krompira i rena.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading