Kako da napravite jednostavna a efektna GNEZDAŠCA OD ŠPAGETA sa ćufticama i sriom (VIDEO)

alo.rs

10:30

Sezonski recepti 0

Odlična ideja za brsi ručak ako iznenada naiđe gomila gladnih klinaca - špagete umotane u gnezdo s ćufticom od mesa ušuškanom u sos. Milina je gledati kako uživaju dok jedu.

Kako da napravite jednostavna a efektna GNEZDAŠCA OD ŠPAGETA sa ćufticama i sriom (VIDEO)
Printscreen/Youtube

 

Gnezdašca s mesom

Sastojci:

170 g špageta

1 ½ kašike maslinovog ulja

 ½ šolje rendanog parmezana

1 ½ šolje sosa za testeninu na bazi paradajza

12  gotovih mesnih ćufti

Priprema:

Stavite veliku posudu sa blago posoljenom vodom da provri. Skuvajte špagete u kipućoj vodi, povremeno mešajući dok ne budu skuvani, ali čvrsti na zalogaj, oko 7 minuta. Ocedite i ubaciti u činiju sa maslinovim uljem. Stavite u frižider dok se ne ohladi, oko 15 minuta. Zagrejte rernu na 190 stepeni C. Poprskajte kalup sa 12 modli za mafine uljem. Pomšeajte ohlađene špagete sa 1 šoljicom parmezana. Podelite špagete u 12 pripremljenih šoljica za mafine, ređajući rezance u svaku šoljicu kako biste napravili gnezd" za ćufte. Prelijte svako "gnezdo" sa 1 kašikom sosa za testeninu, ubacite po ćuftu a odozgo još 1 kašikom sosa za testeninu. Pospite preostali parmezan preko vrhova svakog gnezda. Pecite u zagrejanoj rerni dok se testenina i ćufte ne zagreju i sir se rastopi, 20 do 25 minuta. Malo ohladite pre nego što zalogaje mafina prebacite na tanjir za serviranje.

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

pogačice

CAKANINE BRZE POGAČICE NIKO NE ODBIJA Sir se topi u ustima, a nestaju sa stola odmah

15:15

13 maj, 2024

Sezonski recepti

Dragica Radosavljević, poznata pod umetničkim imenom Cakana, već godinama je deo srpske umetničke i muzičke scene, a svojim raskošnim glasom postavila je standarde mnogim novim mladim pevačima. Srpska pevačica narodne, izvorne i folk muzike vodi računa o ishrani, a na račun zavidne linije dobija brojne komplimente, pa je teško poverovati da ima troje unučadi i odraslu ćerku Mariju. Pre nekoliko godina podelila je ovaj recept za preukusne pogačice sa sirom, koje se jednostavno pripremaju, a nestaće sa stola čim se postave.

Komentari (0)

Loading