ĆUFTE OD STAROG HLEBA SA SIROM U SOSU Opasno ukusan i neodoljiv ručak
Ako vam je ostalo starog hleba, iskoristite ga za pripremu loptica od junetine i svinjetine

Sastojci:
Možda vas zanima:

SAVRŠEN RUČAK SA NEKOLIKO NAMIRNICA Zapečene ćufte sa pekarskim krompirom, ukusne i sočne
Recept nije zahtevan. I što je najvažnije, ne iziskuje ni mnogo novca


JELO KOJE ĆETE OBOŽAVATI Ćufte u mlečnom sosu, vrhunska kombinacija ukusa
Što se tiče ćufti i nije nešto novo, klasične ćuftice od mlevenog mesa, ali zato je sosić “prste da poližeš”. Kombinacija mleka i pavlake za kuvanje

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Slasno jelo koje krepi organizam u trenu, a držaće vas dugo sitim
Fenomenalno jelo osvojiće vas od prvog zalogaja.
- 4 kriške hleba
- 6 kašika mleka
- 2 kašike parmezana
- 400 grama mlevene junetine
- 400 grama mlevene svinjetine
- 1 čen belog luka
- vezica peršuna
- 1 jaje
- 1 kašičica dimljene mlevene paprike
Sos:
- 1 glavica luka
- 800 grama pelat paradajza
- 1 prstohvat mlevene paprike
- 200 ml crnog vina
- 2 čena belog luka
- so
- biber
- maslinovo ulje
- 200 grama mocarele
Priprema:
Kriškama hleba odvojite koricu, te ih iseckajte na komadiće i stavite u veliku posudu.
Prelijte ih mlekom.
Pomešajte meso, hleb, parmezan, beli luk, seckani peršun, jaje i mlevenu papriku.
Posolite i pobiberite, te napravite loptice ( od smese će biti oko 30 loptica)
Zagrejte maslinovo ulje i popržite kuglice.
Izvadite ih i dolijte još malo ulja u tiganj.
Popržite beli luk i luk, zatim dodajte vino i kuvajte dok se ne smanji i gotovo ne nestane.
Ubacite pelat paradajz, so, biber i mlevenu papriku.
Kuvajte 10 minuta pa vratite kuglice i nastavite još 20 minuta dok se sos ne zgusne, a ćuftice skuvaju.
Prebacite u posudu za pečenje, dodajte narendani sir i zapecite dok se ne otopi.

POSNA BANOFI PITA Kremasta i osvežavajuća poslastica koja budi sva čula
Nimalo ne zaostaje za originalom.

PAŠTETA SA TUNJEVINOM Posna i slasna, a zdrava, za savršen početak dana
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu.

ORAH KOLAČ SAVRŠEN ZA USKRS Nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Kremast i sočan, nestaće sa stola čim se postavi.

KREMASTA FUNGI PASTA Posno jelo iz italijanske kuhinje koje greje dušu i telo
Služite uz sos po želji.

JAPANSKA SUPA RAMEN Drugačiji specijalitet koji krepi organizam u trenu
Bićete oduševljeni ukusom.
Komentari (0)