NEVEROVATNA IDEJA! Aromatični pire krompir sa belim lukom
Probajte omiljeni prilog u malo drugačijoj varijanti.
Sastojci:
500 g krompira
4 čena belog luka
1 crni luk
1 kašika maslinovog ulja
2 kašike kisele pavlake
So, biber
Priprema:
Skuvati oljušten krompir u slanoj vodi. Na zagrejanom ulju na srednjoj vatri 10-15 minuta pržite iseckan beli luk dok ne omekša i postane zlatne boje. Izvadite na tacnu. U isti tiganj stavite iseckan crni luk i dinstajte dok ne omekša. Krompir ocedite od vode, dodajte oba luka i ulje. Dobro izgnječite da nema grudvica. Dodaje pavlaku, so i biber po ukusu i sjedinite gnječilicom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PLJESKAVICE OD PIRINČA I KROMPIRA Jeftino jelo koje će vas odlično zasititi, a treba vam samo još salata
Možete da ih poslužite uz meso, sir ili jedete samo uz salatu.
AROMATIČNO I UKUSNO Pire krompir sa crnim lukom ima poseban šmek, obavezno probajte!
Poslužite uz jela od mesa.
RECEPT ZA RESTOVAN KROMPIR Od 3 sastojka koje imate u kući dobićete jeftin, a odličan ručak
Ukusno jelo koje može biti prilog uz meso i ribu, a možete ga jesti samo uz salatu..
PEKARSKI KROMPIR IZ RERNE Spolja hrskav, unutra mekan i sočan, a ukus mu je fantastičan!
Ne morate da pržite krompir da bi bio hrskav i ukusan. Takav može biti i u rerni.
POSNA MOSKVA ŠNIT Jedna od najlepših beogradskih torti, praznična, lagana i voćna
Fenomenalna poslastica idealna za svaku svečanu trpezu.
USKRŠNJA PAMUK POGAČA Mekana kao duša, a uspeće i početnicima
Ukrasiće svečanu trpezu, a dobićete brojne komplimente.
SPANAĆ SA MLEVENIM MESOM Sočno jelo koje se pravi brzo i lako, a govori 5 jezika
Savršen spoj mesa i povrća raspametiće i one izbirljive.
DODAJTE OVAJ SASTOJAK U TESTO Narašće kao ludo, a kiflice će biti mekane danima
Jednostavna namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji, dodaće mekoću vašem pecivu i biće sveže danima.
POSNA SAHER TORTA Vazdušasta čokoladna poslastica ukusa koji se pamti
Ni malo ne zaostaje za originalom, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)