ZAPEČENE MAŠNICE SA SIROM I SPANAĆEM Jednostavan ručak kad vam ponestane ideja
Možete se poigrati ovim receptom te dodati omiljenu testeninu, sir ili više povrća, a možete ga poslužiti kao prilog ili kompletan obrok.
Zapečene mašnice
Sastojci:
250 farfala (mašnica)
2 kašike putera
1 manji crveni luk
200 g pavlake
150 g svežeg spanaća (može i zamrznuti)
1 jaje
250 rikote ili svežeg masnog sira
1 kašičica suvog peršuna
150 g rendanog kačkavalja za posipanje
1 kašičica belog luka u prahu
1 prstohvat soli i bibera
Priprema:
U posoljenoj vodu i skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju. Zagrejte rernu na 180 stepeni i namastite vatrostalnu posudu za pečenje. Na puteru dinstajte luk dok ne omekša, oko 5 minuta. Ubacite spanać isečen na trakice i dinstajte uz mešanje samo nekoliko minuta dok ne klone. Sklonite s vatre. U drugoj posudi pomešajte sir i jaje i dodajte kuvanu testeninu i dinstani luk sa spanaćem. Zatim ubacite pavlaku, beli luk u prahu, sušeni peršun, so i biber. Sve izmešajte i prebacite u posudu za pečenje. Pokrijte folijom i pecite 25 minuta. Uklonite foliju, pospite ravnomerno rendani kačkavalj i vratite u rernu na 15 minuta da porumeni. Poslužite toplo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)