ZAPEČENE MAŠNICE SA SIROM I SPANAĆEM Jednostavan ručak kad vam ponestane ideja
Možete se poigrati ovim receptom te dodati omiljenu testeninu, sir ili više povrća, a možete ga poslužiti kao prilog ili kompletan obrok.
Zapečene mašnice
Sastojci:
250 farfala (mašnica)
2 kašike putera
1 manji crveni luk
200 g pavlake
150 g svežeg spanaća (može i zamrznuti)
1 jaje
250 rikote ili svežeg masnog sira
1 kašičica suvog peršuna
150 g rendanog kačkavalja za posipanje
1 kašičica belog luka u prahu
1 prstohvat soli i bibera
Priprema:
U posoljenoj vodu i skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju. Zagrejte rernu na 180 stepeni i namastite vatrostalnu posudu za pečenje. Na puteru dinstajte luk dok ne omekša, oko 5 minuta. Ubacite spanać isečen na trakice i dinstajte uz mešanje samo nekoliko minuta dok ne klone. Sklonite s vatre. U drugoj posudi pomešajte sir i jaje i dodajte kuvanu testeninu i dinstani luk sa spanaćem. Zatim ubacite pavlaku, beli luk u prahu, sušeni peršun, so i biber. Sve izmešajte i prebacite u posudu za pečenje. Pokrijte folijom i pecite 25 minuta. Uklonite foliju, pospite ravnomerno rendani kačkavalj i vratite u rernu na 15 minuta da porumeni. Poslužite toplo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)