ZAPEČENE MAŠNICE SA SIROM I SPANAĆEM Jednostavan ručak kad vam ponestane ideja

alo.rs/I. V.

14:38

Sezonski recepti 0

Možete se poigrati ovim receptom te dodati omiljenu testeninu, sir ili više povrća, a možete ga poslužiti kao prilog ili kompletan obrok.

ZAPEČENE MAŠNICE SA SIROM I SPANAĆEM Jednostavan ručak kad vam ponestane ideja
Shutterstock

 

Zapečene mašnice

Sastojci:

250 farfala (mašnica)

2 kašike putera

1 manji crveni luk

200 g pavlake

150 g svežeg spanaća (može i zamrznuti)

1 jaje

250 rikote ili svežeg masnog sira

1 kašičica suvog peršuna

150 g rendanog kačkavalja za posipanje

1 kašičica belog luka u prahu

1 prstohvat soli i bibera

Priprema:

U posoljenoj vodu i skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju. Zagrejte rernu na 180 stepeni i namastite vatrostalnu posudu za pečenje. Na puteru dinstajte luk dok ne omekša, oko 5 minuta. Ubacite spanać isečen na trakice i dinstajte uz mešanje samo nekoliko minuta dok ne klone. Sklonite s vatre. U drugoj posudi pomešajte sir i jaje i dodajte kuvanu testeninu i dinstani luk sa spanaćem. Zatim ubacite pavlaku, beli luk u prahu, sušeni peršun, so i biber. Sve izmešajte i prebacite u posudu za pečenje. Pokrijte folijom i pecite 25 minuta. Uklonite foliju, pospite ravnomerno rendani kačkavalj i vratite u rernu na 15 minuta da porumeni. Poslužite toplo.

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading