ZAPEČENE MAŠNICE SA SIROM I SPANAĆEM Jednostavan ručak kad vam ponestane ideja
Možete se poigrati ovim receptom te dodati omiljenu testeninu, sir ili više povrća, a možete ga poslužiti kao prilog ili kompletan obrok.
Zapečene mašnice
Sastojci:
250 farfala (mašnica)
2 kašike putera
1 manji crveni luk
200 g pavlake
150 g svežeg spanaća (može i zamrznuti)
1 jaje
250 rikote ili svežeg masnog sira
1 kašičica suvog peršuna
150 g rendanog kačkavalja za posipanje
1 kašičica belog luka u prahu
1 prstohvat soli i bibera
Priprema:
U posoljenoj vodu i skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju. Zagrejte rernu na 180 stepeni i namastite vatrostalnu posudu za pečenje. Na puteru dinstajte luk dok ne omekša, oko 5 minuta. Ubacite spanać isečen na trakice i dinstajte uz mešanje samo nekoliko minuta dok ne klone. Sklonite s vatre. U drugoj posudi pomešajte sir i jaje i dodajte kuvanu testeninu i dinstani luk sa spanaćem. Zatim ubacite pavlaku, beli luk u prahu, sušeni peršun, so i biber. Sve izmešajte i prebacite u posudu za pečenje. Pokrijte folijom i pecite 25 minuta. Uklonite foliju, pospite ravnomerno rendani kačkavalj i vratite u rernu na 15 minuta da porumeni. Poslužite toplo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
Komentari (0)