BRZO JEDNOSTAVNO UKUSNO Zapečena testenina koja se lako pravi nakon napornog radnog dana
Ako ste uvek u froc s vremenom ili vam se naprosto nekada ne kuva, ovaj recept je prava stvar za vas.
Brze kaserole
Sastojci:
200 g testenine
3 čena belog luka
150 g slanine
210 g šampinjona
120 g kulena
200 ml neutralne pavlake
0,5 l mleka
2 jajeta
biozačin
so, biber
100 g trapista
Priprema:
Na ulju propržite sitno seckani beli luk i slaninu. Kad promeni boju, dodajte seckane pečurke. Propržite, te začinite. Testeninu skuvajte po uputstvu s kutije i procedite. Dodajte slaninu i promešajte. Ulijte pavlaku s mlekom i umućeno jaje, pa sipajte u vatrostalno posuđe. Odozgo pospite rendani trapist i pecite na 210 stepeni 15 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SAMO 5 SASTOJAKA Lingvini s tikvicama, ukusno a dekorativno jelo za iznenadne goste gotovo za 15 minuta
Za večeru s prijateljima na kojoj želite na sto da iznesete jelo koje je lagano i sveže, ali u isto vreme ukusno i šareno, pripremite špagete s kremom od tikvica.
RUČAK GOTOV ZA PAR MINUTA Špagete od tikvica s pavlakom, krastavčićima i orasima uštedeće vam vreme
Dan je previše lep da biste ga proveli u kuhinji, zato napravite ovaj ručak i pravac napolje u šetnju!
JELO OD NAMIRNICA IZ FRIŽIDERA Zapečena testenina s jogurtom je jeftina večera, a lepo ćete se najesti
Večera će biti na stolu za pola sata.
Pita od tikvica i tunjevine TOLIKO SE JEDNOSTAVNO PRAVI, A UKUS JE DOSTOJAN BOGOVA (video)
Ako kod kuće imate tunjevinu i tikvice, obavezno napravite ovo sjajno jelo koje se može jesti za ručak, večeru, pa čak i poslužiti na svečanom stolu - gosti će sigurno biti oduševljeni.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)