Jelo koje uvek iznova oduševljava: KROMPIRI PUNJENI fetom i slaninom pa zapečeni u rerni
Punjeni krompir iz rerne pa još obogaćen fetom i slaninicom pravo je osveženje kada vam fali inspiracije za ručak.
Punjeni morski krompiri
Sastojci:
4 velika bela krompira
1 veliki paradajz
100 g seckanih maslina
100 g feta sira
100 g slanine
maslinovo ulje
so, biber
origano
Priprema:
Dobro operite krompire u rastvoru sode bikarbone pa ih obrišite krpom. Namažite ih maslinovim uljem, posolite i bocnite čačkalicom na nekoliko mesta. Poređajte ih na papir za pečenje i pecite oko sat na 190 stepeni. Kad budu gotovi, ostavite ih da se malo ohlade, pa ih izdubite kašičicom. Sredinu pomešajte s kašikom maslinovog ulja, soli, biberom i origanom. Vratite smesu u izdubljene krompire, dodajte seckani paradajz i masline, te mrvljenu fetu i sitno seckanu mesnatu slaninicu. Po želji prelijte umakom od grčkog jogurta, krastavaca i belog luka.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
KRMENADLE U SOSU OD CRNOG LUKA Saftaste i aromatične, a meso se lepi za prste
Samo dodajte prilog po želji.
Komentari (0)