Jelo koje uvek iznova oduševljava: KROMPIRI PUNJENI fetom i slaninom pa zapečeni u rerni
Punjeni krompir iz rerne pa još obogaćen fetom i slaninicom pravo je osveženje kada vam fali inspiracije za ručak.
Punjeni morski krompiri
Sastojci:
4 velika bela krompira
1 veliki paradajz
100 g seckanih maslina
100 g feta sira
100 g slanine
maslinovo ulje
so, biber
origano
Priprema:
Dobro operite krompire u rastvoru sode bikarbone pa ih obrišite krpom. Namažite ih maslinovim uljem, posolite i bocnite čačkalicom na nekoliko mesta. Poređajte ih na papir za pečenje i pecite oko sat na 190 stepeni. Kad budu gotovi, ostavite ih da se malo ohlade, pa ih izdubite kašičicom. Sredinu pomešajte s kašikom maslinovog ulja, soli, biberom i origanom. Vratite smesu u izdubljene krompire, dodajte seckani paradajz i masline, te mrvljenu fetu i sitno seckanu mesnatu slaninicu. Po želji prelijte umakom od grčkog jogurta, krastavaca i belog luka.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)