Jelo koje uvek iznova oduševljava: KROMPIRI PUNJENI fetom i slaninom pa zapečeni u rerni
Punjeni krompir iz rerne pa još obogaćen fetom i slaninicom pravo je osveženje kada vam fali inspiracije za ručak.
Punjeni morski krompiri
Sastojci:
4 velika bela krompira
1 veliki paradajz
100 g seckanih maslina
100 g feta sira
100 g slanine
maslinovo ulje
so, biber
origano
Priprema:
Dobro operite krompire u rastvoru sode bikarbone pa ih obrišite krpom. Namažite ih maslinovim uljem, posolite i bocnite čačkalicom na nekoliko mesta. Poređajte ih na papir za pečenje i pecite oko sat na 190 stepeni. Kad budu gotovi, ostavite ih da se malo ohlade, pa ih izdubite kašičicom. Sredinu pomešajte s kašikom maslinovog ulja, soli, biberom i origanom. Vratite smesu u izdubljene krompire, dodajte seckani paradajz i masline, te mrvljenu fetu i sitno seckanu mesnatu slaninicu. Po želji prelijte umakom od grčkog jogurta, krastavaca i belog luka.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
DODAJTE OVAJ TAJNI SASTOJAK U SOS ZA PILETINU Daće na aromi i šmeku, a svi će vam tražiti recept
Dodajte ovaj sastojak u sos za piletinu i osetite ogromnu razliku u ukusu.
POSNI RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalan obrok držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)