Jelo koje uvek iznova oduševljava: KROMPIRI PUNJENI fetom i slaninom pa zapečeni u rerni

alo.rs/I. V.

15:00

Sezonski recepti 0

Punjeni krompir iz rerne pa još obogaćen fetom i slaninicom pravo je osveženje kada vam fali inspiracije za ručak.

Jelo koje uvek iznova oduševljava: KROMPIRI PUNJENI fetom i slaninom pa zapečeni u rerni
Shutterstock

 

Punjeni morski krompiri

Sastojci:

4 velika bela krompira

1 veliki paradajz

100 g seckanih maslina

100 g feta sira

100 g slanine

maslinovo ulje

so, biber

origano

Priprema:

Dobro operite krompire u rastvoru sode bikarbone pa ih obrišite krpom. Namažite ih maslinovim uljem, posolite i bocnite čačkalicom na nekoliko mesta. Poređajte ih na papir za pečenje i pecite oko sat na 190 stepeni. Kad budu gotovi, ostavite ih da se malo ohlade, pa ih izdubite kašičicom. Sredinu pomešajte s kašikom maslinovog ulja, soli, biberom i origanom. Vratite smesu u izdubljene krompire, dodajte seckani paradajz i masline, te mrvljenu fetu i sitno seckanu mesnatu slaninicu. Po želji prelijte umakom od grčkog jogurta, krastavaca i belog luka.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)

Loading