OVO SVI OBOŽAVAJU! Čamci od krompira punjeni mesom i zapečeni u rerni

Trpeza/ V.V.

16:00

Sezonski recepti 0

Odlično je posluženje i za goste, jer dekorativno izgleda.

OVO SVI OBOŽAVAJU! Čamci od krompira punjeni mesom i zapečeni u rerni
Shutterstock

Sastojci:

4 velika krompira

300 g mlevene junetine

200 g iseckanog crnog luka

50 ml pasiranog paradajza

50 g rendanog kačkavalja

2 čena belog luka

1 kašičica soli

1 kašičica mlevenog bibera

1 kašičica slatke mlevene paprike

½ kašičice origana

2 kašičice vorčester sosa

1 kašika putera

Priprema:

Operite krompir, nekoliko puta izbockajte viljuškom sa svih strana i skuvajte. U tiganju na malo ulja prodinstajte crni luk 7 minuta dok ne omekša. Dodajte izgnječen beli luk i posle 2 minuta dodajte meso. Dinstajte dok meso ne potamni. U šerpi pomešajte so, biber, origano, papriku, pasirani paradajz, vorčester sos i pustite da provri, pa kuvajte još dva minuta. Krompir presecite na pola po dužini, izdubite, pa izdubljenu sredinu pomešajte sa smesom od mesa i paradajza. Sjedinite i punite polovine krompira. Ređajte ih u pleh. Odozgo na svaki stavite rendani kačkavalj. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 5 minuta ili dok se kačkavalj ne otopi.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading