OVO SVI OBOŽAVAJU! Čamci od krompira punjeni mesom i zapečeni u rerni
Odlično je posluženje i za goste, jer dekorativno izgleda.
Sastojci:
4 velika krompira
300 g mlevene junetine
200 g iseckanog crnog luka
50 ml pasiranog paradajza
50 g rendanog kačkavalja
2 čena belog luka
1 kašičica soli
1 kašičica mlevenog bibera
1 kašičica slatke mlevene paprike
½ kašičice origana
2 kašičice vorčester sosa
1 kašika putera
Priprema:
Operite krompir, nekoliko puta izbockajte viljuškom sa svih strana i skuvajte. U tiganju na malo ulja prodinstajte crni luk 7 minuta dok ne omekša. Dodajte izgnječen beli luk i posle 2 minuta dodajte meso. Dinstajte dok meso ne potamni. U šerpi pomešajte so, biber, origano, papriku, pasirani paradajz, vorčester sos i pustite da provri, pa kuvajte još dva minuta. Krompir presecite na pola po dužini, izdubite, pa izdubljenu sredinu pomešajte sa smesom od mesa i paradajza. Sjedinite i punite polovine krompira. Ređajte ih u pleh. Odozgo na svaki stavite rendani kačkavalj. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 5 minuta ili dok se kačkavalj ne otopi.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TORTILJE NA MEKSIČKI NAČIN Ukusan obrok koji možete jeste i na poslu
Nema kome se neće dopasti.
VODA NAM IDE NA USTA Roštilj kobasica u ljutom sosu, spremna za 15 minuta!
Ovako pripremljenu kobasicu poslužite uz pire, pomfrit ili jednostavno jedite sa hlebom.
KREMASTO SAVRŠENSTVO Musaka od tikvica i dve vrste sira prosto se topi u ustima!
Ručak bez mesa koji svi vole.
ZA ONE KOJI VOLE LJUTO Začinjena mlevena junetina sa crnim pasuljem
Jelo se osim sa hlebom, može jesti i sa projom.
ČOKO BOMBICE Sitni zalogajčići poješće se u trenu, a naprave se za par minuta
Sitni kolači nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PROLEĆNA KAPAMA Sočni delikates bogatog ukusa koji će oduševiti i one izbirljive
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
ČUVAJTE BRAŠNO NA OVAJ NAČIN Biće sveže mesecima i štetočine će bežati od njega!
Koristan i primenljiv savet za sve domaćice.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
Komentari (0)