OVO SVI OBOŽAVAJU! Čamci od krompira punjeni mesom i zapečeni u rerni
Odlično je posluženje i za goste, jer dekorativno izgleda.
Sastojci:
4 velika krompira
300 g mlevene junetine
200 g iseckanog crnog luka
50 ml pasiranog paradajza
50 g rendanog kačkavalja
2 čena belog luka
1 kašičica soli
1 kašičica mlevenog bibera
1 kašičica slatke mlevene paprike
½ kašičice origana
2 kašičice vorčester sosa
1 kašika putera
Priprema:
Operite krompir, nekoliko puta izbockajte viljuškom sa svih strana i skuvajte. U tiganju na malo ulja prodinstajte crni luk 7 minuta dok ne omekša. Dodajte izgnječen beli luk i posle 2 minuta dodajte meso. Dinstajte dok meso ne potamni. U šerpi pomešajte so, biber, origano, papriku, pasirani paradajz, vorčester sos i pustite da provri, pa kuvajte još dva minuta. Krompir presecite na pola po dužini, izdubite, pa izdubljenu sredinu pomešajte sa smesom od mesa i paradajza. Sjedinite i punite polovine krompira. Ređajte ih u pleh. Odozgo na svaki stavite rendani kačkavalj. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 5 minuta ili dok se kačkavalj ne otopi.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TORTILJE NA MEKSIČKI NAČIN Ukusan obrok koji možete jeste i na poslu
Nema kome se neće dopasti.
VODA NAM IDE NA USTA Roštilj kobasica u ljutom sosu, spremna za 15 minuta!
Ovako pripremljenu kobasicu poslužite uz pire, pomfrit ili jednostavno jedite sa hlebom.
KREMASTO SAVRŠENSTVO Musaka od tikvica i dve vrste sira prosto se topi u ustima!
Ručak bez mesa koji svi vole.
ZA ONE KOJI VOLE LJUTO Začinjena mlevena junetina sa crnim pasuljem
Jelo se osim sa hlebom, može jesti i sa projom.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)