OVO SVI OBOŽAVAJU! Čamci od krompira punjeni mesom i zapečeni u rerni
Odlično je posluženje i za goste, jer dekorativno izgleda.

Sastojci:
Možda vas zanima:

TORTILJE NA MEKSIČKI NAČIN Ukusan obrok koji možete jeste i na poslu
Nema kome se neće dopasti.

VODA NAM IDE NA USTA Roštilj kobasica u ljutom sosu, spremna za 15 minuta!
Ovako pripremljenu kobasicu poslužite uz pire, pomfrit ili jednostavno jedite sa hlebom.

KREMASTO SAVRŠENSTVO Musaka od tikvica i dve vrste sira prosto se topi u ustima!
Ručak bez mesa koji svi vole.

ZA ONE KOJI VOLE LJUTO Začinjena mlevena junetina sa crnim pasuljem
Jelo se osim sa hlebom, može jesti i sa projom.
4 velika krompira
300 g mlevene junetine
200 g iseckanog crnog luka
50 ml pasiranog paradajza
50 g rendanog kačkavalja
2 čena belog luka
1 kašičica soli
1 kašičica mlevenog bibera
1 kašičica slatke mlevene paprike
½ kašičice origana
2 kašičice vorčester sosa
1 kašika putera
Priprema:
Operite krompir, nekoliko puta izbockajte viljuškom sa svih strana i skuvajte. U tiganju na malo ulja prodinstajte crni luk 7 minuta dok ne omekša. Dodajte izgnječen beli luk i posle 2 minuta dodajte meso. Dinstajte dok meso ne potamni. U šerpi pomešajte so, biber, origano, papriku, pasirani paradajz, vorčester sos i pustite da provri, pa kuvajte još dva minuta. Krompir presecite na pola po dužini, izdubite, pa izdubljenu sredinu pomešajte sa smesom od mesa i paradajza. Sjedinite i punite polovine krompira. Ređajte ih u pleh. Odozgo na svaki stavite rendani kačkavalj. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 5 minuta ili dok se kačkavalj ne otopi.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

BRZA SARAJEVSKA TORTA Starinska poslastica koja budi sva čula, a gotova za tili čas
Prepuna čokolade i orahe, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

NAJMEKŠE POSNE TORTILJE Savršene za Veliki petak, samo im dodajte prilog po želji
Filujte prilogom po želji.

SVEČANA TORTA SA JAGODAMA I PIŠKOTAMA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a izgleda božanstveno
Raskošna poslastica savršena za bogatu Uskršnju trpezu.

FARBANJE JAJA ŠLAGOM Drugačija tehnika koja daje fantastične rezultate
Jaja će biti prelepa, a uspeva svima.

PERECE U OBLIKU ZEKE Sočno uskršnje pecivo koje će najmlađi obožavati
Zbog izgleda zeke najviše će ih voleti deca.
Komentari (0)