EKSPLOZIJA UKUSA Jeftine a zasitne tortilje za kraj meseca kad je svima novčanik prazan
Juneće mleveno meso može da se iskoristiti na najrazličitije načine – kao preliv za špegete, mesne lazanje, kanelone i meksički burito,
Burito s mlevenom junetinom
Sastojci:
200 g mlevene govedine
1 mali ljubičasti luk
1 konzerva belog ili crvenog pasulja
1 konzerva kukuruza
1 glavica zelene salate
1 paradajz
100 g pirinča
100 g gaude
50 ml pasiranog paradajza
maslinovo ulje
4 tortilje
so, biber
Priprema:
Ljubičasti luk iseckajte i kratko prodinstajte na masti. Dodajte mleveno meso. Začinite ga solju, biberom i bosiljkom i dinstajte oko 15 minuta, dok meso ne bude gotovo. Pirinač skuvati u duplo većoj količini vode, a pred kraj preliti sokom od paradajza i ostaviti da provri. U pirinač dodajte pasulj i kukuruz, koje ste prethodno oprali pod mlazom vode. Kada je pirinač gotov, ostavite ga da se ohladi. Narendajte sir i iseckajte paradajz. Zelenu salatu isecite na trake. Na tortilju rasporedite sir, pirinač, meso, paradajz, luk i salatu. Preklopite stranice tortilje prema sredini, a kraj ispred sebe umotajte preko fila. Gotove buritose možete nakratko staviti na vreli tiganj da se sir otopi. Ako je pirinač dovoljno topao, onda je ovaj korak nepotreban. Burito čvrsto umotajte u alu-foliju, pa ga prepolovite i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)