EKSPLOZIJA UKUSA Jeftine a zasitne tortilje za kraj meseca kad je svima novčanik prazan

alo.rs/I. V.

12:00

Sezonski recepti 0

Juneće mleveno meso može da se iskoristiti na najrazličitije načine – kao preliv za špegete, mesne lazanje, kanelone i meksički burito,

EKSPLOZIJA UKUSA Jeftine a zasitne tortilje za kraj meseca kad je svima novčanik prazan
Shutterstock

 

Burito s mlevenom junetinom

Sastojci:

200 g mlevene govedine

1 mali ljubičasti luk

1 konzerva belog ili crvenog pasulja

1 konzerva kukuruza

1 glavica zelene salate

1 paradajz

100 g pirinča

100 g gaude

50 ml pasiranog paradajza

maslinovo ulje

4 tortilje

so, biber

Priprema:

Ljubičasti luk iseckajte i kratko prodinstajte na masti. Dodajte mleveno meso. Začinite ga solju, biberom i bosiljkom i dinstajte oko 15 minuta, dok meso ne bude gotovo. Pirinač skuvati u duplo većoj količini vode, a pred kraj preliti sokom od paradajza i ostaviti da provri. U pirinač dodajte pasulj i kukuruz, koje ste prethodno oprali pod mlazom vode. Kada je pirinač gotov, ostavite ga da se ohladi. Narendajte sir i iseckajte paradajz. Zelenu salatu isecite na trake. Na tortilju rasporedite sir, pirinač, meso, paradajz, luk i salatu. Preklopite stranice tortilje prema sredini, a kraj ispred sebe umotajte preko fila. Gotove buritose možete nakratko staviti na vreli tiganj da se sir otopi. Ako je pirinač dovoljno topao, onda je ovaj korak nepotreban. Burito čvrsto umotajte u alu-foliju, pa ga prepolovite i poslužite.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

 

Komentari (0)

Loading