EKSPLOZIJA UKUSA Jeftine a zasitne tortilje za kraj meseca kad je svima novčanik prazan
Juneće mleveno meso može da se iskoristiti na najrazličitije načine – kao preliv za špegete, mesne lazanje, kanelone i meksički burito,
Burito s mlevenom junetinom
Sastojci:
200 g mlevene govedine
1 mali ljubičasti luk
1 konzerva belog ili crvenog pasulja
1 konzerva kukuruza
1 glavica zelene salate
1 paradajz
100 g pirinča
100 g gaude
50 ml pasiranog paradajza
maslinovo ulje
4 tortilje
so, biber
Priprema:
Ljubičasti luk iseckajte i kratko prodinstajte na masti. Dodajte mleveno meso. Začinite ga solju, biberom i bosiljkom i dinstajte oko 15 minuta, dok meso ne bude gotovo. Pirinač skuvati u duplo većoj količini vode, a pred kraj preliti sokom od paradajza i ostaviti da provri. U pirinač dodajte pasulj i kukuruz, koje ste prethodno oprali pod mlazom vode. Kada je pirinač gotov, ostavite ga da se ohladi. Narendajte sir i iseckajte paradajz. Zelenu salatu isecite na trake. Na tortilju rasporedite sir, pirinač, meso, paradajz, luk i salatu. Preklopite stranice tortilje prema sredini, a kraj ispred sebe umotajte preko fila. Gotove buritose možete nakratko staviti na vreli tiganj da se sir otopi. Ako je pirinač dovoljno topao, onda je ovaj korak nepotreban. Burito čvrsto umotajte u alu-foliju, pa ga prepolovite i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
POSNE CIMET ROLNICE Slatko pecivo koje nikoga neće ostaviti ravnoduđnim, a nimalo ne zaostaje za originalom
Savršeno se slažu sa kafom ili čajem, a mogu da se jedu i u danima posta.
TAHINI Kremasti prilog koji se slaže sa brojnim namirnicama, a može da se jede i samostalno sa hlebom
Pasta od mlevenog susama, bogate kremaste teksture.
KOH OD 4 JAJETA Sočni desert koji osvežava u trenu, san snova, a pravi se lako
Neodoljivi kolač nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)