Oslić u pivskom testu oduševiće čak i one koji nisu ljubitelji ribe
Za ovaj recept odebriti ribu koju volite, ne mora to biti oslić. Koju god vrstu ribe odabrali, važno je da bude sveža.
Oslić u pivskom testu
Sastojci:
Za pivsko testo:
250 g brašna
200 ml piva
2 jajeta
2 belanca
Za ribu:
800 g fileta oslića
limunov sok
mlevena paprika
so
ulje za prženje
Priprema:
So, brašno, jaja, so i pivo izmešati u glatko testo. Pokrijte posudu i ostavite testo da odstoji 15 do 20 minuta. Zatim ponovo izmešati i dodati sneg od dobro ohlađenih belanaca koji nisu previše umućeni. Umešati ga u testo varjačom. Ribu očistite, osušite maramicom, posolite i pokapajte odozgo limunov sok. Na tiganju zagrejte ulje. Umočite svaki komad ribe u mešavinu za paniranje i stavite na tepsiju. Smanjite toplotu. Pecite svaku stranu oko 3 minuta. Izvadite ih na salvete da upiju višak ulja. Poslužite uz prilog po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
USKRŠNJA PAMUK POGAČA Mekana kao duša, a uspeće i početnicima
Ukrasiće svečanu trpezu, a dobićete brojne komplimente.
DODAJTE OVAJ SASTOJAK U TESTO Narašće kao ludo, a kiflice će biti mekane danima
Jednostavna namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji, dodaće mekoću vašem pecivu i biće sveže danima.
POSNA SAHER TORTA Vazdušasta čokoladna poslastica ukusa koji se pamti
Ni malo ne zaostaje za originalom, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
NA OVAJ JEDNOSTAVAN NAČIN OFARBAJTE JAJA U INTENZIVNO ŽUTU Potpuno je prirodan
Ako ofarbate jaja kurkumom dobićete prelepu jako žutu nijansu, a nema hemije ni veštačkih boja.
POSNA PITA SA PEČURKAMA Slasna i aromatična, a osvaja na prvi zalogaj
Osvojiće i one izbirljive.
Komentari (0)