Oslić u pivskom testu oduševiće čak i one koji nisu ljubitelji ribe
Za ovaj recept odebriti ribu koju volite, ne mora to biti oslić. Koju god vrstu ribe odabrali, važno je da bude sveža.
Oslić u pivskom testu
Sastojci:
Za pivsko testo:
250 g brašna
200 ml piva
2 jajeta
2 belanca
Za ribu:
800 g fileta oslića
limunov sok
mlevena paprika
so
ulje za prženje
Priprema:
So, brašno, jaja, so i pivo izmešati u glatko testo. Pokrijte posudu i ostavite testo da odstoji 15 do 20 minuta. Zatim ponovo izmešati i dodati sneg od dobro ohlađenih belanaca koji nisu previše umućeni. Umešati ga u testo varjačom. Ribu očistite, osušite maramicom, posolite i pokapajte odozgo limunov sok. Na tiganju zagrejte ulje. Umočite svaki komad ribe u mešavinu za paniranje i stavite na tepsiju. Smanjite toplotu. Pecite svaku stranu oko 3 minuta. Izvadite ih na salvete da upiju višak ulja. Poslužite uz prilog po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
KRMENADLE U SOSU OD CRNOG LUKA Saftaste i aromatične, a meso se lepi za prste
Samo dodajte prilog po želji.
Komentari (0)