Oslić okupan u posebnoj marinadi pa ušuškan u posebnu vrstu prezli postaće zvezda posnog ručka

alo.rs/I. V.

09:00

Sezonski recepti 0

Oslić pečen u panko mrvicama, rendanom siru i listićima bosiljka i peršuna imaće savršen ukus, a kapljice limuna učiniće ovo jednostavno jelo još ukusnijim. Za posnu verziju koristite biljni kačkavalj.

Oslić okupan u posebnoj marinadi pa ušuškan u posebnu vrstu prezli postaće zvezda posnog ručka
Shutterstock

 

Oslić s aromatičnom koricom

Sastojci:

Za marinadu:

4 čena belog luka

1 glavica crnog luka

1 čaša crnog vina

1 čaša vode

1/2 čaše ulja 

Za ribu:

800 g fileta oslića

125 g panko mrvica

3 kašike rendanog biljnog sira

50 ml maslinovog ulja

1 kašičica  belog luka u granulama

1 kašika seckanog peršuna

1 kašika seckanog bosiljka

1 limun

 

Priprema: 

Filete oslića prelijte marinadom i ostavite da odstoje oko 30 minuta. U panko mrvice dodajte rendani sir, seckani peršun i bosiljak, beli luk u granulama i dobro promešajte. Prelijte ih maslinovim uljem i ponovo dobro promešajte. U pripremljenu smesu stavite marinirani oslić i dobro ga prekrijte mrvicama. Ovako pripremljene filete propržite na dobro zagrejanom gril tiganju sa obe strane do lepe zlatne boje.

NAPOMENA Panko prezle se razlikuju od običnih u teksturi i načinu pripreme a imaju da se kupe u bolje snabdevenim radnjama. Ako se odlučite da ih napravite sami, pogledajte recept OVDE.

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading