Oslić okupan u posebnoj marinadi pa ušuškan u posebnu vrstu prezli postaće zvezda posnog ručka
Oslić pečen u panko mrvicama, rendanom siru i listićima bosiljka i peršuna imaće savršen ukus, a kapljice limuna učiniće ovo jednostavno jelo još ukusnijim. Za posnu verziju koristite biljni kačkavalj.
Oslić s aromatičnom koricom
Sastojci:
Za marinadu:
4 čena belog luka
1 glavica crnog luka
1 čaša crnog vina
1 čaša vode
1/2 čaše ulja
Za ribu:
800 g fileta oslića
125 g panko mrvica
3 kašike rendanog biljnog sira
50 ml maslinovog ulja
1 kašičica belog luka u granulama
1 kašika seckanog peršuna
1 kašika seckanog bosiljka
1 limun
Priprema:
Filete oslića prelijte marinadom i ostavite da odstoje oko 30 minuta. U panko mrvice dodajte rendani sir, seckani peršun i bosiljak, beli luk u granulama i dobro promešajte. Prelijte ih maslinovim uljem i ponovo dobro promešajte. U pripremljenu smesu stavite marinirani oslić i dobro ga prekrijte mrvicama. Ovako pripremljene filete propržite na dobro zagrejanom gril tiganju sa obe strane do lepe zlatne boje.
NAPOMENA Panko prezle se razlikuju od običnih u teksturi i načinu pripreme a imaju da se kupe u bolje snabdevenim radnjama. Ako se odlučite da ih napravite sami, pogledajte recept OVDE.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I AROMATIČNA BORANIJA Ovako je prave monasi na Hilandaru, posno i preukusno jelo za sve prilike
Donosimo vam predlog za posno sočno jelo, kakvo prave na Svetoj Gori.
TARANA NA ĐUVEČ Vranjanska kalorijska bomba za prave gurmane
Kalorijsko i začinjeno jelo za one izbirljive.
PAPRIKAŠ POSAN NA VODI Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a ni malo ne zaostaje za originalom
Ako volite klasičan paprikaš, ovaj ćete obožavati.
BLEDSKA KREMPITA Kolač za sva vremena, Tito ga je obožavao, a originalni recept je tajna još od 1953
Ištvan Lukačević je 1953. godine, dok je radio u hotelu Park na Bledu, osmislio ovaj čuveni recept. Inspirisan Vojvodjanskom krempitom, zamenio je polovinu vanilinog krema sa jednakim slojem slatke mlečne pavlake.
KAKO DA PECIVO OSTANE SVEŽE DANIMA? Primenite ovo i biće mekano i sočno
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u mekanim kiflicama, ili cimet rolnicama, i sutra i prekosutra.
Komentari (0)