Oslić okupan u posebnoj marinadi pa ušuškan u posebnu vrstu prezli postaće zvezda posnog ručka
Oslić pečen u panko mrvicama, rendanom siru i listićima bosiljka i peršuna imaće savršen ukus, a kapljice limuna učiniće ovo jednostavno jelo još ukusnijim. Za posnu verziju koristite biljni kačkavalj.
Oslić s aromatičnom koricom
Sastojci:
Za marinadu:
4 čena belog luka
1 glavica crnog luka
1 čaša crnog vina
1 čaša vode
1/2 čaše ulja
Za ribu:
800 g fileta oslića
125 g panko mrvica
3 kašike rendanog biljnog sira
50 ml maslinovog ulja
1 kašičica belog luka u granulama
1 kašika seckanog peršuna
1 kašika seckanog bosiljka
1 limun
Priprema:
Filete oslića prelijte marinadom i ostavite da odstoje oko 30 minuta. U panko mrvice dodajte rendani sir, seckani peršun i bosiljak, beli luk u granulama i dobro promešajte. Prelijte ih maslinovim uljem i ponovo dobro promešajte. U pripremljenu smesu stavite marinirani oslić i dobro ga prekrijte mrvicama. Ovako pripremljene filete propržite na dobro zagrejanom gril tiganju sa obe strane do lepe zlatne boje.
NAPOMENA Panko prezle se razlikuju od običnih u teksturi i načinu pripreme a imaju da se kupe u bolje snabdevenim radnjama. Ako se odlučite da ih napravite sami, pogledajte recept OVDE.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)