Oslić okupan u posebnoj marinadi pa ušuškan u posebnu vrstu prezli postaće zvezda posnog ručka
Oslić pečen u panko mrvicama, rendanom siru i listićima bosiljka i peršuna imaće savršen ukus, a kapljice limuna učiniće ovo jednostavno jelo još ukusnijim. Za posnu verziju koristite biljni kačkavalj.
Oslić s aromatičnom koricom
Sastojci:
Za marinadu:
4 čena belog luka
1 glavica crnog luka
1 čaša crnog vina
1 čaša vode
1/2 čaše ulja
Za ribu:
800 g fileta oslića
125 g panko mrvica
3 kašike rendanog biljnog sira
50 ml maslinovog ulja
1 kašičica belog luka u granulama
1 kašika seckanog peršuna
1 kašika seckanog bosiljka
1 limun
Priprema:
Filete oslića prelijte marinadom i ostavite da odstoje oko 30 minuta. U panko mrvice dodajte rendani sir, seckani peršun i bosiljak, beli luk u granulama i dobro promešajte. Prelijte ih maslinovim uljem i ponovo dobro promešajte. U pripremljenu smesu stavite marinirani oslić i dobro ga prekrijte mrvicama. Ovako pripremljene filete propržite na dobro zagrejanom gril tiganju sa obe strane do lepe zlatne boje.
NAPOMENA Panko prezle se razlikuju od običnih u teksturi i načinu pripreme a imaju da se kupe u bolje snabdevenim radnjama. Ako se odlučite da ih napravite sami, pogledajte recept OVDE.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)