POSNI PODVARAK Probajte kiseli kupus sa jednim neobičnim sastojkom
Uživajte u neobičnom spoju ukusa.
Sastojci:
1 kg ribanca
250 g suvih šljiva bez koštica
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
250 ml belog vina
100 ml ulja
1 kašika mlevene paprike
1 kašičica bibera
2 kašičice soli
Priprema:
Sitno iseckajte crni i beli luk i prodinstajte na zagrejanom ulju. Dodajte kiseli kupus, prodinstajte oko pet minuta pa ubacite suve šljive. Začinite solju, biberom i mlevenom paprikom. Prebacite u tepsiju, prelijte vinom i vodom, da kupus i šljive ogreznu. Peći u rerni na 200 stepeni 40-50 minuta, odnosno dok se ne zapeče.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
POSNE CIMET ROLNICE Slatko pecivo koje nikoga neće ostaviti ravnoduđnim, a nimalo ne zaostaje za originalom
Savršeno se slažu sa kafom ili čajem, a mogu da se jedu i u danima posta.
Komentari (0)