POSNI PODVARAK Probajte kiseli kupus sa jednim neobičnim sastojkom

Trpeza/ V.V.

14:00

Sezonski recepti 0

Uživajte u neobičnom spoju ukusa.

POSNI PODVARAK Probajte kiseli kupus sa jednim neobičnim sastojkom
Shutterstock

Sastojci:

1 kg ribanca

250 g suvih šljiva bez koštica

2 glavice crnog luka

2 čena belog luka

250 ml belog vina

100 ml ulja

1 kašika mlevene paprike

1 kašičica bibera

2 kašičice soli

Priprema:

Sitno iseckajte crni i beli luk i prodinstajte na zagrejanom ulju. Dodajte kiseli kupus, prodinstajte oko pet minuta pa ubacite suve šljive. Začinite solju, biberom i mlevenom paprikom. Prebacite u tepsiju, prelijte vinom i vodom, da kupus i šljive ogreznu. Peći u rerni na 200 stepeni 40-50 minuta, odnosno dok se ne zapeče.

 

Komentari (0)

Loading