Najukusnija krem-supa od celera gotova za manje od pola sata
Ukusna, zdrava i hranljiva čorba od celera je topla preporuka za ovih nekoliko hladnoh dana koji su pred nama.
Krem-supa od celera
Sastojci:
2 korena celera
1 glavica luka
2 čena belog luka
2 lovorova lista
½ litra povrtnog bujona
4-5 kašika pavlake za kuvanje
so, biber
Priprema:
Na zagrejanom ulju prodinstajte sitno iseckan crni luk. Dodajte sitno seckani beli luk, celer koji ste prethodno isekli na tanke kriške i lovorov list. Prodinstajte kratko i dodajte povrtni bujon. Kuvajte poklopljeno oko 10-15 minuta, dok celer ne omekša. Zatim posudu sklonite s vatre i usitnite smesu štapnim mikserom. Iseckani celer propasirajte kroz sito da ne bi ostali komadići. Vratite posudu na šporet i dodajte vode koliko je potrebno da dobijete željenu gustoću supe. Umutite slatku pavlaku i posolite i pobiberite po potrebi.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)