SVETOGORSKA POSNA SARMA Recept vekovima star, sa filom od praziluka i oraha
Posna sarma po starinskom receptu.
Sastojci:
1 glavica kiselog kupusa
1 praziluk
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
100 g pirinča
150 g mlevenih oraha
1 pstohvat soli
mleveni biber
mlevena paprika
maslinovo ulje
so
Priprema:
Pirinač preliti hladnom vodom i kuvati 10 minuta, isključiti ringlu, poklopiti i ostaviti da odstoji 10 minuta, pa procediti. Praziluk očistiti, po dužini raseći na četiri dela i sitno iseckati. Crni luk iseckati na kockice, šargarepu na kolutove. Beli luk sitno iseckati. Na malo maslinovog ulja kratko prodinstati crni luk, zatim dodati praziluk i šargarepu i na tihoj vatri dinstati dok praziluk i šargarepa malo omekšaju. Sipati u šerpu, dodati izgnječen beli luk, pirinač, so, mleveni biber i mlevenu papriku po ukusu. Na kraju dodati orahe i dobro izmešati. Na list kupusa staviti kašiku nadeva i uviti sarme. Ređati ih u šerpu podmazanu maslinovim uljem, preliti vodom da ogreznu, poklopiti folijom i peći u rerni 200 stepeni oko sat i po. Na kraju skloniti foliju da se sarme zapeku.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)