SVETOGORSKA POSNA SARMA Recept vekovima star, sa filom od praziluka i oraha
Posna sarma po starinskom receptu.
Sastojci:
1 glavica kiselog kupusa
1 praziluk
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
100 g pirinča
150 g mlevenih oraha
1 pstohvat soli
mleveni biber
mlevena paprika
maslinovo ulje
so
Priprema:
Pirinač preliti hladnom vodom i kuvati 10 minuta, isključiti ringlu, poklopiti i ostaviti da odstoji 10 minuta, pa procediti. Praziluk očistiti, po dužini raseći na četiri dela i sitno iseckati. Crni luk iseckati na kockice, šargarepu na kolutove. Beli luk sitno iseckati. Na malo maslinovog ulja kratko prodinstati crni luk, zatim dodati praziluk i šargarepu i na tihoj vatri dinstati dok praziluk i šargarepa malo omekšaju. Sipati u šerpu, dodati izgnječen beli luk, pirinač, so, mleveni biber i mlevenu papriku po ukusu. Na kraju dodati orahe i dobro izmešati. Na list kupusa staviti kašiku nadeva i uviti sarme. Ređati ih u šerpu podmazanu maslinovim uljem, preliti vodom da ogreznu, poklopiti folijom i peći u rerni 200 stepeni oko sat i po. Na kraju skloniti foliju da se sarme zapeku.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SLASNI PODVARAK SA MESOM Ukusa koji priča priče, a greje dušu i telo
Držaće vas dugo sitim, a nema ko vam neće tražiti recept.
PUNJENE KRMENADLE Gurmanski specijalitet u savršenom spoju ukusa, a meso se lepi za prste
Ukusne i drugačije, za gurmane i one izbirljive.
DODAJTE OVO U TESTO Proveren trik da ne upije ni kap ulja, a mekike će biti neodoljive
Potreban vam je samo jedan sastojak, a mekike će biti neodoljive.
KROFNE SA KAČKAVALJEM Neodoljive i slane, a savršeno se slažu sa jogurtom i kiselim mlekom
Ako volite slatke krofne, ove sa kačkavaljem ćete obožavati.
PICA ROLAT Slasno predjelo za prave gurmane, a idealno za lepo veče sa prijateljima
Ni malo ne zaostaje za italijanskim klasikom, prste da poližete.
Komentari (0)