SVETOGORSKA POSNA SARMA Recept je vekovima star, a fil se pravi od praziluka i jednog voća

Vesna Vukadinović

13:00

Sezonski recepti 0

Ovu sarmu rado jedu i oni koji ne poste.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

1 glavica kiselog kupusa

1 praziluk

1 glavica crnog luka

1 šargarepa

100 g pirinča

150 g mlevenih oraha

1 pstohvat soli

mleveni biber

mlevena paprika

maslinovo ulje

so

Priprema:

Pirinač preliti hladnom vodom i kuvati 10 minuta, isključiti ringlu, poklopiti i ostaviti da odstoji 10 minuta, pa procediti. Praziluk očistiti, po dužini raseći na četiri dela i sitno iseckati. Crni luk iseckati na kockice, šargarepu na kolutove. Beli luk sitno iseckati. Na malo maslinovog ulja kratko prodinstati crni luk, zatim dodati praziluk i šargarepu i na tihoj vatri dinstati dok praziluk i šargarepa malo omekšaju. Sipati u šerpu, dodati izgnječen beli luk, pirinač, so, mleveni biber i mlevenu papriku po ukusu. Na kraju dodati orahe i dobro izmešati. Na list kupusa staviti kašiku nadeva i uviti sarme. Ređati ih u šerpu podmazanu maslinovim uljem, preliti vodom da ogreznu, poklopiti folijom i peći u rerni 200 stepeni oko sat i po. Na kraju skloniti foliju da se sarme zapeku.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading