SVETOGORSKA POSNA SARMA Recept je vekovima star, a fil se pravi od praziluka i jednog voća
Ovu sarmu rado jedu i oni koji ne poste.

Sastojci:
Možda vas zanima:

POSNA SARMA SA PRAZILUKOM I PIRINČEM Jelo za koje se porodični recept prenosi s kolena na koleno
Posna sarma je obavezna na stolu u dane posta.

SVETOGORSKA POSNA SARMA Recept vekovima star, sa filom od praziluka i oraha
Posna sarma po starinskom receptu.

POSNA SARMA SA SUVIM ŠLJIVAMA Nećete da primetite da nedostaje meso, nikad ukusnija
Sočna i slasna, a suve šljive joj daju poseban šmek.

POSNO MEDENO SRCE Sočni kolač koji osvaja na prvi zalogaj, a priprema nikad lakša!
Zasladite se čuvenim medenim srcem koji vole sve generacije.
1 glavica kiselog kupusa
1 praziluk
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
100 g pirinča
150 g mlevenih oraha
1 pstohvat soli
mleveni biber
mlevena paprika
maslinovo ulje
so
Priprema:
Pirinač preliti hladnom vodom i kuvati 10 minuta, isključiti ringlu, poklopiti i ostaviti da odstoji 10 minuta, pa procediti. Praziluk očistiti, po dužini raseći na četiri dela i sitno iseckati. Crni luk iseckati na kockice, šargarepu na kolutove. Beli luk sitno iseckati. Na malo maslinovog ulja kratko prodinstati crni luk, zatim dodati praziluk i šargarepu i na tihoj vatri dinstati dok praziluk i šargarepa malo omekšaju. Sipati u šerpu, dodati izgnječen beli luk, pirinač, so, mleveni biber i mlevenu papriku po ukusu. Na kraju dodati orahe i dobro izmešati. Na list kupusa staviti kašiku nadeva i uviti sarme. Ređati ih u šerpu podmazanu maslinovim uljem, preliti vodom da ogreznu, poklopiti folijom i peći u rerni 200 stepeni oko sat i po. Na kraju skloniti foliju da se sarme zapeku.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

KUGLOF SA SUVIM ŠLJIVAMA Vratiće vas u dane detinjstva i mirise bakine kuhinje
Jednostavni kolač skupog ukusa voleće svi članovi porodice.

ZAPEČENA PILETINA SA TRAPISTOM Sir se topi u ustima, a meso lepi za prste, obožavaće cela porodica
Svaki zalogaj je raj za nepca.

PICA ČETIRI GODIŠNJA DOBA Gurmansko jelo kome nećete moći da odolite, neprevaziđenog ukusa
Savršena za lepo veče sa prijateljima, nestaće u roku od odmah.

SELJAČKA GIBANICA SA SIROM I KAJMAKOM Toliko je slasna da ćete je sanjati noću
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

BRZE BOMBICE OD KEKSA Kada vam se jede nešto slatko, a nemate vremena za pripremu
Gotove očas posla, a osvajaju ukusom.
Komentari (0)