UKUSNA I ZDRAVA Posna čorba od sočiva začinjena nanom će vas lepo zasititi

Trpeza/ V.V.

18:00

Sezonski recepti 0

Za bržu pripremu možete da kupite sočivo u konzervi koje je skuvano.

UKUSNA I ZDRAVA Posna čorba od sočiva začinjena nanom će vas lepo zasititi
Shutterstock

Sastojci:

250 g sočiva

1 crni luk

1 šargarepa

1 kašika suve nane

1/2 limuna

so, biber

Priprema:

Perite sočivo dok voda ne bude providna. Izrendajte šargarepu, luk iseckajte. Staviti sočivo u šerpu sa litar vode i kada provri procedite i sipajte litar vruće vode. Kuvajte pola sata. U tiganju prdinstajte luk na malo ulja i dodajte šargarepu. Prodinstajte pa ubacite u skuvano sočivo. Promešajte, dodajte začine i nanu, sklonite sa šporeta i izmešajte štapnim mikserom. Na kraju dodajte  sok od limuna.

Komentari (0)

Loading