NJAM, NJAM! Pohovana krckava piletina iz rerne sa sočnim krompirom

Trpeza/ V.V.

15:00

Sezonski recepti 0

U ovom ručku će uživati cela porodica.

NJAM, NJAM! Pohovana krckava piletina iz rerne sa sočnim krompirom
Shutterstock

Sastojci:

500 g pilećeg belog mesa   

300 g krompira

100 g prezli

200 g kačkavalja

250 g margarina

1 kašika mešavine suvog biljnog začina

Priprema:

Krompir oljuštiti, oprati i iseckati. Posebno pomešati prezle i rendani kačkavalj, a margarin istopiti. Meso iseći na manje komade i svaki umočiti u margarin, a potom uvaljati u smesu sa prezlama. Ređati po sredini podmazanog pleha. Sa strane staviti krompir, posoliti po ukusu, preliti preostalim margarinom i peći na 180 stepeni oko 40 minuta.

Komentari (0)

Loading