MUSAKA SA JABUKAMA I KROMPIROM ZA PRAVE GURMANE Klasik na moderan način

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Sočna i preukusna, ukućani će stajati u redu za još.

musaka sa jabukama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 veće glavice crnog luka
  • 700 g krompira
  • 1 kašičica bosiljka
  • 6 kašika ulja
  • 200 g paradajza
  • 3 kisele jabuke
  • so po ukusu

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni. Isecite na kolutove krompir, jabuke i luk sečen na kolutove. Onda začinite i ređajte naizmenično u pleh obložen pek papirom. Potom prelijte paradajzom musaku. Pecite musaku oko sat vremena u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Zatim pojačajte na 220 stepeni i dopecite još 10 ak minuta. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading