BEŠAMEL SOS SA PEČURKAMA SUPER IDE UZ LAZANJE Baš ovako ga prave u Francuskoj
Dodaje šmek svakom jelu.
Potrebno je:
- 50 g putera
- 2 kašike brašna
- 500 ml mleka
- so
- prstohvat muskatnog oraščića
- 300 g šampinjona
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika putera
Priprema:
Otopite puter na tihoj vatri pa dodajte brašno i kratko zakuvajteNa tihoj vatri otopiti puter, dodati brašno i kratko propržite, sve dok ne zapeni. Onda polako dodajte mleko uz neprestano mešanje, dok ne dobijete gust sos. Zatim propržite luk i pečurke pa umešajte bešamel sos i kratko prokuvajte. Pečurke posolite nakon što porumene.
Možda vas zanima:
BEŠAMEL SOS Tajna je u ovakvom načinu pripreme, a totalno utiče na ukus
Tajna kremastog bešamela je u postepenom dolivanju mleka u maslac i brašno
DOMAĆI BEŠAMEL SOS Daje šmek i sočnost lazanjama i ćuftama, a pravi se maltene sam
Kremast i preukusan, baš kao onaj iz restorana.
DOMAĆI BEŠAMEL SOS Savršen uz ćufte i lazanje, nema ko vam neće tražiti recept
Pravi se lako, a daće šmek svakom jelu.
DOMAĆI BEŠAMEL SOS Super ide uz ćufte i lazanje, a gotov očas posla, nema mu ravnog!
Daće šmek svakom jelu.
JOGURT POGAČICE SE TOPE U USTIMA Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Mekane kao duša i sočne, smažu se očas posla.
MUSAKA SA JABUKAMA I KROMPIROM ZA PRAVE GURMANE Klasik na moderan način
Sočna i preukusna, ukućani će stajati u redu za još.
BEŠAMEL SOS SA PEČURKAMA SUPER IDE UZ LAZANJE Baš ovako ga prave u Francuskoj
Dodaje šmek svakom jelu.
GIRICE IZ RERNE SUPER IDU UZ PIVO Polizaćete i tanjir koliko su slasne
Samo dodajte prilog po želji.
BELA PITA SVAKIM ZALOGAJEM ZAUSTAVLJA DAH Bogata, kremasta tekstura i nežna aroma limuna
Savršeni za slavu ili doček Nove godine.
Komentari (0)