BEŠAMEL SOS SA PEČURKAMA SUPER IDE UZ LAZANJE Baš ovako ga prave u Francuskoj

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Dodaje šmek svakom jelu.

bešamel sos sa pečurkama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 50 g putera
  • 2 kašike brašna
  • 500 ml mleka
  • so
  • prstohvat muskatnog oraščića
  • 300 g šampinjona
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašika putera

Priprema:
Otopite puter na tihoj vatri pa dodajte brašno i kratko zakuvajteNa tihoj vatri otopiti puter, dodati brašno i kratko propržite, sve dok ne zapeni.  Onda polako dodajte mleko uz neprestano mešanje, dok ne dobijete gust sos. Zatim propržite luk i pečurke pa umešajte bešamel sos i kratko prokuvajte. Pečurke posolite nakon što porumene.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading