BEZE TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Zbog nje se krši svaka dijeta
Kremasta i lagana, uzećete parče više.
Potrebno je:
Za kore:
- 100 g putera
- 100 g šećera
- 3 žumanca
- 100 g brašna
- 50 g mlevenih badema
- 2 kašicice praška za pecivo
- 3 kašike mleka
Za beze i fil:
- 3 belanceta
- 210 g šećera
- kašika gustina
- malo praška za pecivo
- 4 kašike seckanih badema
- 300 g voća po želji
- 250 ml slatke pavlake
- 200 g svežeg švapskog sira
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Puter umutite sa šećerom pa dodajte žumanca. Dodajte brašno, mlevene bademe, prašak za pecivo i mleko. Preručite smesu u 2 kalupa za torte. Zasebno umutite belanca sa 180 g šećera pa dodajte prašak za pecivo i gustin. Premažite beze smesu preko obe kore pa pospite mlevenim bademima. Pecite obe kore po 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite da se kore prohlade u kalupima. Za to vreme očistite voće. Slatku pavlaku umutite sa ostatkom šećera. Umutite sir sa 2 kašike slatke pavlake pa i ostatkom. Dodajte voće. Kore izvadite iz kalupa pa jednu premažite kremom sa voćem. Poklopite sa drugom korom. Stavite tortu u frižider 30 minuta da se dobro prohladi.
Možda vas zanima:
BELA PITA SVAKIM ZALOGAJEM ZAUSTAVLJA DAH Bogata, kremasta tekstura i nežna aroma limuna
Savršeni za slavu ili doček Nove godine.
BRZA VOĆNA TORTA UKUSA KAO IZ POSLASTIČARNICE Lagan biskvit, sočne višnje i kremasti fil od sira
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
PESAK TORTA ZA LENJE DOMAĆICE Kremasta poslastica ukusa kao da ste pravili satima
Pravi se maltene sama, a osvaja na prvi zalogaj.
RUM TORTA ZA LENJE DOMAĆICE Nema pečenja, a razvaljuje ukusom
Kremasta i jednostavna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
BEZE TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Zbog nje se krši svaka dijeta
Kremasta i lagana, uzećete parče više.
KOLAČ MEDENO SRCE SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Gotov očas posla, a miluje nepca
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
ORASNICE IZ BAKINE SVESKE ZA NAJLEPŠU SLAVU Klasik koji nikada ne izlazi iz mode
I dupla mera će biti malo.
PESAK TORTA ZA LENJE DOMAĆICE Kremasta poslastica ukusa kao da ste pravili satima
Pravi se maltene sama, a osvaja na prvi zalogaj.
OBLANDA SA SMOKVAMA BUDI NOSTALGIJU Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
Komentari (0)