DOMAĆE PIĆE Napravite krem liker od limuna i nazdravite životu!

Trpeza/ V.V.

15:30

Sezonski recepti 0

Vikend je idealan da napravite domaći liker i degustirate ga.

limun
Shutterstock

Sastojci:

20 neprskanih limuna

4 l punomasnog mleka

1 l pavlake za kuvanje

2 l alkohola 70% (ili vodke)

3 kg šećera

Priprema:

Limun dobro operite, osuši i iscedite sok. Nožem odstranite samo koru, prelijte alkoholom i ostavite da stoji 2 dana u dobro zatvorenoj posudi. U šerpu sipajte mleko i šećer i stavite na šporet da se šećer istopi, pa dodajte koru limuna izvađenu iz alkohola. Ostavite da provri, pa isključite. Ostavite da se ohladi, pa vratite na šporet da ponovo provri. Sklonite i kad se prohladi izvadite koru limuna, dodajte pavlaku za kuvanje i izmešajte. Kad se potpuno ohladi, dodajte alkohol i ostavite da stoji 12 sati. Sipajte u flaše i čuvajte na hladnom i tamnom mestu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)

Loading