POSNO JELO Ukusne ćufte od krompira i pasulja u sosu
Možete da ih jedete kao obrok ili poslužite uz ribu.
Sastojci:
1 šolja (od 200 ml) pasulja
2 krompira
1 čen belog luka
Za preliv:
1 kašika ulja
1 kašika brašna
1 kašičica mlevene paprike
500 ml vode
Priprema:
Skuvati pasulj i krompir posebno. U dublju posudu staviti skuvan pasulj i izgnječiti, dodati izgnječen krompir, sitno iseckani beli luk i soli po ukusu. Sve sastojke dobro izmešati i praviti manje ćufte. Kuvati ih u proključaloj i posoljenoj vodi. Kada isplivaju na površinu, vaditi ih rešetkastom kašikom i stavljati u dublju činiju. Za preliv, na ulju propržiti brašno, dodati mlevenu papriku, naliti vodom, posoliti i prokuvati neprestano mešajući da se ne stvore grudvice. Gotov sos preliti preko ćufti.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
ČUVAJTE BRAŠNO NA OVAJ NAČIN Biće sveže mesecima i štetočine će bežati od njega!
Koristan i primenljiv savet za sve domaćice.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA I SOČNA? Saveti iskusnih domaćica koji provereno uspevaju
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
KEKS POSLASTICE Neodoljive, brze i fenomenalne, za sva vremena i prilike
Oduševiće i one izbirljive.
Komentari (0)