POSNO JELO Ukusne ćufte od krompira i pasulja u sosu
Možete da ih jedete kao obrok ili poslužite uz ribu.
Sastojci:
1 šolja (od 200 ml) pasulja
2 krompira
1 čen belog luka
Za preliv:
1 kašika ulja
1 kašika brašna
1 kašičica mlevene paprike
500 ml vode
Priprema:
Skuvati pasulj i krompir posebno. U dublju posudu staviti skuvan pasulj i izgnječiti, dodati izgnječen krompir, sitno iseckani beli luk i soli po ukusu. Sve sastojke dobro izmešati i praviti manje ćufte. Kuvati ih u proključaloj i posoljenoj vodi. Kada isplivaju na površinu, vaditi ih rešetkastom kašikom i stavljati u dublju činiju. Za preliv, na ulju propržiti brašno, dodati mlevenu papriku, naliti vodom, posoliti i prokuvati neprestano mešajući da se ne stvore grudvice. Gotov sos preliti preko ćufti.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)