POSNO JELO Ukusne ćufte od krompira i pasulja u sosu
Možete da ih jedete kao obrok ili poslužite uz ribu.
Sastojci:
1 šolja (od 200 ml) pasulja
2 krompira
1 čen belog luka
Za preliv:
1 kašika ulja
1 kašika brašna
1 kašičica mlevene paprike
500 ml vode
Priprema:
Skuvati pasulj i krompir posebno. U dublju posudu staviti skuvan pasulj i izgnječiti, dodati izgnječen krompir, sitno iseckani beli luk i soli po ukusu. Sve sastojke dobro izmešati i praviti manje ćufte. Kuvati ih u proključaloj i posoljenoj vodi. Kada isplivaju na površinu, vaditi ih rešetkastom kašikom i stavljati u dublju činiju. Za preliv, na ulju propržiti brašno, dodati mlevenu papriku, naliti vodom, posoliti i prokuvati neprestano mešajući da se ne stvore grudvice. Gotov sos preliti preko ćufti.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)