POSNO JELO Ukusne ćufte od krompira i pasulja u sosu

Trpeza/ V.V.

16:00

Sezonski recepti 0

Možete da ih jedete kao obrok ili poslužite uz ribu.

POSNO JELO Ukusne ćufte od krompira i pasulja u sosu
Shutterstock

Sastojci:

1 šolja (od 200 ml) pasulja

2 krompira

1 čen belog luka

Za preliv:

1 kašika ulja

1 kašika brašna

1 kašičica mlevene paprike

500 ml vode

Priprema:

Skuvati pasulj i krompir posebno. U dublju posudu staviti skuvan pasulj i izgnječiti, dodati izgnječen krompir, sitno iseckani beli luk i soli po ukusu. Sve sastojke dobro izmešati i praviti manje ćufte. Kuvati ih u proključaloj i posoljenoj vodi. Kada isplivaju na površinu, vaditi ih rešetkastom kašikom i stavljati u dublju činiju. Za preliv, na ulju propržiti brašno, dodati mlevenu papriku, naliti vodom, posoliti i prokuvati neprestano mešajući da se ne stvore grudvice. Gotov sos preliti preko ćufti.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading