SAVRŠEN POSNI RUČAK Sočna pastrmka iz rerne, pečena na povrću
Poslužite ribu dok je topla i uživajte u ukusima.
Sastojci:
3 pastrmke
300-400 g raznog povrća (miks graška, šargarepe, krompira)
2 glavice crnog luka
50 ml ulja
Sok od 1 limuna
Priprema:
Očistite ribu i operite. U pleh stavite zaleđemo povrće ili očišćeno i iseckano ako stavljate sveže, kao i iseckan crni luk. Dodajete so po ukusu i jednu šolju vode. Odozgo stavite pastrmke, koje ste istrljali solju, biberom i limunovim sokom. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u rerni oko 40-50 minuta, odnosno dok riba i povrće ne omekšaju. Posle pola sata sklonite foliju. Po potrebi dodajte još malo vode ako ispari potpuno da bi povrće ostalo sočno.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PREDLOG ZA RUČAK Začinjena riba iz rerne, zdravo jelo koje će biti na stolu za pola sata
Savršen letnji obrok za celu porodicu.
SUPER JELO Musaka od oslića, sa povrćem i pavlakom, zapečena u rerni, ma prste da poližeš!
Zdrav obrok koji ćete obožavati.
ZDRAVO I SLASNO Pečena pastrmka začinjena ruzmarinom, lagana i hrskava u isto vreme
Odličan ručak ili večera koja je brzo gotova.
PIJANI ŠARAN NA KROMPIRU Ovo je jedan od najboljih načina da spremite ukusnu ribu
Iako je reč o ribi, ovo je pravo gurmansko jelo.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)