SAVRŠEN POSNI RUČAK Sočna pastrmka iz rerne, pečena na povrću

Trpeza/ V.V.

14:00

Zdravi zalogaji 0

Poslužite ribu dok je topla i uživajte u ukusima.

SAVRŠEN POSNI RUČAK Sočna pastrmka iz rerne, pečena na povrću
Shutterstock

Sastojci:

3 pastrmke

300-400 g raznog povrća (miks graška, šargarepe, krompira)

2 glavice crnog luka

50 ml ulja

Sok od 1 limuna

Priprema:

Očistite ribu i operite. U pleh stavite zaleđemo povrće ili očišćeno i iseckano ako stavljate sveže, kao i iseckan crni luk. Dodajete so po ukusu i jednu šolju vode. Odozgo stavite pastrmke, koje ste istrljali solju, biberom i limunovim sokom. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u rerni oko 40-50 minuta, odnosno dok riba i povrće ne omekšaju. Posle pola sata sklonite foliju. Po potrebi dodajte još malo vode ako ispari potpuno da bi povrće ostalo sočno.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)

Loading