ZVEZDA PRAZNIČNE TRPEZE Jagnjeće pečenje sa ruzmarinom i vinom
Obradujte ukućane ukusnim specijalitetom od mesa.

Sastojci:
2 kg jagnjećeg buta
200 ml crvenog vina
2 crna luka
2 čena belog luka
4 kašike senfa
2 lovorova lista
3 grančice svežeg ruzmarina
1 kašičica iseckanog svežeg peršuna
1 kašika soli
1 kašičica bibera
1 kašika mlevene paprike
Priprema:
Beli luk očistite i izgnječite. Pola količine pomešajte sa senfom, solju, biberom i dve kašike vode. Namažite meso sa svih strana i ostavite da stoji 6 sati. Stavite u pleh podmazan uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Iseckajte crni luk na kockice, dodajte ostatak belog luka, lovor, ruzmarin i sipajte u pleh. Meso prelijte sa 100 ml vina i vratite da se peče. Na pola sata meso prelivajte tečnošću iz pleha, a pred kraj prelijte sa ostatkom vina koje ste pomešali sa 200 ml vode. Isključite rernu, a meso ostavite još pola sata da se lepo zapeče.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.

KIKIRIKI SALATA SA ŠUNKOM Pravi se lako, a pojede brzo
Slasna i ukusna, bićete oduševljeni.

ČUVENA ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a neponovljivog ukusa
Očaravajuća i ukusna, uzećete parče više.

POMFRIT BEZ KAPI ULJA Pravi raj za nepca, a mnogo zdraviji
Služite uz meso ili jelo po želji.
Komentari (0)