ZVEZDA PRAZNIČNE TRPEZE Jagnjeće pečenje sa ruzmarinom i vinom

Trpeza/ V.V.

14:00

Sezonski recepti 0

Obradujte ukućane ukusnim specijalitetom od mesa.

ZVEZDA PRAZNIČNE TRPEZE Jagnjeće pečenje sa ruzmarinom i vinom
Shutterstock

Sastojci:

2 kg jagnjećeg buta

200 ml crvenog vina

2 crna luka

2 čena belog luka

4 kašike senfa

2 lovorova lista

3 grančice svežeg ruzmarina

1 kašičica iseckanog svežeg peršuna

1 kašika soli

1 kašičica bibera

1 kašika mlevene paprike

Priprema:

Beli luk očistite i izgnječite. Pola količine pomešajte sa senfom, solju, biberom i dve kašike vode. Namažite meso sa svih strana i ostavite da stoji 6 sati. Stavite u pleh podmazan uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Iseckajte crni luk na kockice, dodajte ostatak belog luka, lovor, ruzmarin i sipajte u pleh. Meso prelijte sa 100 ml vina i vratite da se peče. Na pola sata meso prelivajte tečnošću iz pleha, a pred kraj prelijte sa ostatkom vina koje ste pomešali sa 200 ml vode. Isključite rernu, a meso ostavite još pola sata da se lepo zapeče.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)

Loading