ZVEZDA SLAVSKE TRPEZE Pečeni jagnjeći but sa kozjim sirom je pravi gurmanski specijalitet

Trpeza/ V.V.

20:00

Sezonski recepti 0

Meso pripremljeno na ovaj način je veoma sočno i aromatično.

ZVEZDA SLAVSKE TRPEZE Pečeni jagnjeći but sa kozjim sirom je pravi gurmanski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

2 kg jagnjećeg buta

400 g ovčijeg sira

4 čena belog luka

4 kašike listića majčine dušice

12 kašika maslinovog ulja

Sok od 1 limuna

So, biber

600 ml preliva za meso (jagnjetinu)

2 kašike senfa

Priprema: Na jagnjetini zaseći džep. Ispasirati beli luk. Izmešati limunov sok, so, biber, kašiku majčine dušice i 6 kašika maslinovog ulja i premazati meso. Izdrobiti sir i izmešati ga sa kašikom majčine dušice, ubaciti u džep i ušiti koncem. Zagrejati rernu na 180°C. Preostalu marinadu i preliv za jagnjetinu zagrejati. Preliti time but, pa ga peći pola sata. Izmešati senf i 2 kašike maslinovog ulja, premazati time but i nastaviti s pečenjem. Pečen but uviti u foliju i ostaviti da odstoji 10 minuta. Procediti sok od pečenja i preliti meso pred služenje.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading