ZVEZDA SLAVSKE TRPEZE Pečeni jagnjeći but sa kozjim sirom je pravi gurmanski specijalitet
Meso pripremljeno na ovaj način je veoma sočno i aromatično.
Sastojci:
2 kg jagnjećeg buta
400 g ovčijeg sira
4 čena belog luka
4 kašike listića majčine dušice
12 kašika maslinovog ulja
Sok od 1 limuna
So, biber
600 ml preliva za meso (jagnjetinu)
2 kašike senfa
Priprema: Na jagnjetini zaseći džep. Ispasirati beli luk. Izmešati limunov sok, so, biber, kašiku majčine dušice i 6 kašika maslinovog ulja i premazati meso. Izdrobiti sir i izmešati ga sa kašikom majčine dušice, ubaciti u džep i ušiti koncem. Zagrejati rernu na 180°C. Preostalu marinadu i preliv za jagnjetinu zagrejati. Preliti time but, pa ga peći pola sata. Izmešati senf i 2 kašike maslinovog ulja, premazati time but i nastaviti s pečenjem. Pečen but uviti u foliju i ostaviti da odstoji 10 minuta. Procediti sok od pečenja i preliti meso pred služenje.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
OBOJITE JAJA U ZELENO Tehnika je potpuno prirodna, a dobićete brojne pohvale
Tehnika je potpuno prirodna a ispašče prelepa.
POSNA MOSKVA ŠNIT Jedna od najlepših beogradskih torti, praznična, lagana i voćna
Fenomenalna poslastica idealna za svaku svečanu trpezu.
USKRŠNJA PAMUK POGAČA Mekana kao duša, a uspeće i početnicima
Ukrasiće svečanu trpezu, a dobićete brojne komplimente.
SPANAĆ SA MLEVENIM MESOM Sočno jelo koje se pravi brzo i lako, a govori 5 jezika
Savršen spoj mesa i povrća raspametiće i one izbirljive.
DODAJTE OVAJ SASTOJAK U TESTO Narašće kao ludo, a kiflice će biti mekane danima
Jednostavna namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji, dodaće mekoću vašem pecivu i biće sveže danima.
Komentari (0)