ZVEZDA SLAVSKE TRPEZE Pečeni jagnjeći but sa kozjim sirom je pravi gurmanski specijalitet
Meso pripremljeno na ovaj način je veoma sočno i aromatično.

Sastojci:
2 kg jagnjećeg buta
400 g ovčijeg sira
4 čena belog luka
4 kašike listića majčine dušice
12 kašika maslinovog ulja
Sok od 1 limuna
So, biber
600 ml preliva za meso (jagnjetinu)
2 kašike senfa
Priprema: Na jagnjetini zaseći džep. Ispasirati beli luk. Izmešati limunov sok, so, biber, kašiku majčine dušice i 6 kašika maslinovog ulja i premazati meso. Izdrobiti sir i izmešati ga sa kašikom majčine dušice, ubaciti u džep i ušiti koncem. Zagrejati rernu na 180°C. Preostalu marinadu i preliv za jagnjetinu zagrejati. Preliti time but, pa ga peći pola sata. Izmešati senf i 2 kašike maslinovog ulja, premazati time but i nastaviti s pečenjem. Pečen but uviti u foliju i ostaviti da odstoji 10 minuta. Procediti sok od pečenja i preliti meso pred služenje.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

PASTIRSKA MUSAKA ZA PRAVE GURMANE Lako se pravi, a nećete moći da prestanete da jedete
Sjajan predlog za vikend ručak.

NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Pravi se po principu smuti pa prospi, a budi sva čula mirisom i ukusom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

SOČNI GRAŠAK ZA SAVRŠEN RUČAK Recept iskusne domaćice koji uspeva baš svima
Sočan i slasan, bićete oduševljeni ukusom.

PAPULA RAJ ZA NEPCA Samo ovako pripremljenu je voleo Karađorđe, a savršena je i za dane posta
Držaće vas sitim satima, a savršenog ukusa.

SOGAN DOLMA Podsećaju na punjene paprike, a ukusom ostavljaju bez daha
Savršen spoj luka i mesa u jelu čiji se ukus ne zaboravlja.
Komentari (0)