Neobični mafini od kelja s mlevenim mesom mogu da zamene čitav obrok a sveži su i po tri dana
Ovi neobični paketići su idealni za prolećno čišćenje organizma.
Mafini od kelja
Sastojci za 4 osobe:
500 g kelja
1 suva zemička
1 glavica crnog luka
3 kašike putera
1 jaje
400 g mlevenog mesa
peršun
mleveni kim
1 kašičica senfa
4 šargarepe
2 korena peršuna
šećer
so i biber
Priprema:
Listove kelja operite i blanširajte i slanoj vodi 5 minuta, a zatim ih isperite hladnom vodom i ostavite da se dobro ocede. Luk iseckajte i prodinstajte na kašičici putera. Zemičkupotopite u vodu da omekša, iscedite je i pomešajte sa jajetom, mesom, crnim lukom, 2 kašike seckanog peršuna prstohvatom kima i senfom. Na kraju smesu začinite solju i biberom. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite 8 udubljenja na kalupu za mafine i svaki prekrijte listovima kelja. Napunite ih mesnom smesom, pokrijtekeljom koji viri iz kalupa i pecite 20 minuta. Šargarepu i koren peršuna oljuštite i isecite na veće komade, prodinstajte na preostalom puteru, pospite prstohvatom šećera i karamelizujte. Zatim prelijte sa 200 ml vode i kuvajte na laganoj vatri 15 minuta dok tečnost ne ispari. Začinite solju i biberom i poslužite uz mafine od kelja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)