Neobični mafini od kelja s mlevenim mesom mogu da zamene čitav obrok a sveži su i po tri dana
Ovi neobični paketići su idealni za prolećno čišćenje organizma.
Mafini od kelja
Sastojci za 4 osobe:
500 g kelja
1 suva zemička
1 glavica crnog luka
3 kašike putera
1 jaje
400 g mlevenog mesa
peršun
mleveni kim
1 kašičica senfa
4 šargarepe
2 korena peršuna
šećer
so i biber
Priprema:
Listove kelja operite i blanširajte i slanoj vodi 5 minuta, a zatim ih isperite hladnom vodom i ostavite da se dobro ocede. Luk iseckajte i prodinstajte na kašičici putera. Zemičkupotopite u vodu da omekša, iscedite je i pomešajte sa jajetom, mesom, crnim lukom, 2 kašike seckanog peršuna prstohvatom kima i senfom. Na kraju smesu začinite solju i biberom. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite 8 udubljenja na kalupu za mafine i svaki prekrijte listovima kelja. Napunite ih mesnom smesom, pokrijtekeljom koji viri iz kalupa i pecite 20 minuta. Šargarepu i koren peršuna oljuštite i isecite na veće komade, prodinstajte na preostalom puteru, pospite prstohvatom šećera i karamelizujte. Zatim prelijte sa 200 ml vode i kuvajte na laganoj vatri 15 minuta dok tečnost ne ispari. Začinite solju i biberom i poslužite uz mafine od kelja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)