Neobični mafini od kelja s mlevenim mesom mogu da zamene čitav obrok a sveži su i po tri dana

alor.rs

21:00

Sezonski recepti 0

Ovi neobični paketići su idealni za prolećno čišćenje organizma.

Neobični mafini od kelja s mlevenim mesom mogu da zamene čitav obrok a sveži su i po tri dana
Shutterstock

 

Mafini od kelja

Sastojci za 4 osobe:

500 g kelja

1 suva zemička

1 glavica crnog luka

3 kašike putera

1 jaje

400 g mlevenog mesa

peršun

mleveni kim

1 kašičica senfa

4 šargarepe

2 korena peršuna

šećer

so i biber

Priprema:

Listove kelja operite i blanširajte i slanoj vodi 5 minuta, a zatim ih isperite hladnom vodom i ostavite da se dobro ocede. Luk iseckajte i prodinstajte na kašičici putera. Zemičkupotopite u vodu da omekša, iscedite je i pomešajte sa jajetom, mesom, crnim lukom, 2 kašike seckanog peršuna prstohvatom kima i senfom. Na kraju smesu začinite solju i biberom. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite 8 udubljenja na kalupu za mafine i svaki prekrijte listovima kelja. Napunite ih mesnom smesom, pokrijtekeljom koji viri iz kalupa i pecite 20 minuta. Šargarepu i koren peršuna oljuštite i isecite na veće komade, prodinstajte na preostalom puteru, pospite prstohvatom šećera i karamelizujte. Zatim prelijte sa 200 ml vode i kuvajte na laganoj vatri 15 minuta dok tečnost ne ispari. Začinite solju i biberom i poslužite uz mafine od kelja.
 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 
bezglutenske projice od blitve

BEZGLUTENSKE PROJICE OD BLITVE Po ukusu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića

19:00

5 maj, 2024

Sezonski recepti

Novak Đoković, svetski reket broj 1, iz godine u godinu, sve više pokazuje da je nenadmašiv u onome što radi. Da bi istrajao u napornim treninzima, okrenuo se ishrani bez glutena, koja sadrži puno svežeg voća i povrća. Zajedno sa suprugom Jelenom uči zdravoj ishrani i svoje naslednike Stefana i Taru. Jedan od takvih recepata je i ovaj za bezglutenske projice od blitve, kakav bi se sigurno našao na meniju porodice Đoković. Sočni zalogajčići daće snage za napore u toku dana, a nimalo neće zaostajati za onim klasičnim.

Komentari (0)

Loading