PRAZNIČNI DORUČAK Pita sa mesom bez kora je zgodna da se ponese na izlet

Trpeza/ V.V.

07:00

Sezonski recepti 0

Napravićete je očas posla, a ostaće vam i za večeru.

PRAZNIČNI DORUČAK Pita sa mesom bez kora je zgodna da se ponese na izlet
Printscreen/Youtube

Sastojci:

Testo:

4 jajeta

1 čaša (200 ml) jogurta

10 kašika brašna

1 prašak za pecivo

Fil:

300 g mlevenog mesa

2 glavice crnog luka

1 kašičica soli

1 kašičica mešavine suvih začina

Priprema:

Fil: Na malo ulja prodinstati sitno iseckan crni luk. Dodati mleveno meso i dinstati dok ne promeni boju. Začiniti, izmešati i ostaviti da se ohladi.

Testo: Belanca umutiti u čvrst sneg. Dodati žumanca i jogurt, sjediniti mikserom, pa dodati brašno i prašak za pecivo i kašikom izmešati.

U tu smesu sipati ohlađen fil od mesa, promešati i izručiti u podmazan pleh. Peći u zagrejanoj na 200 stepeni oko 40 minuta. Probati čačkalicom da li je pita unutra pečena.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)

Loading