PRAZNIČNI DORUČAK Pita sa mesom bez kora je zgodna da se ponese na izlet
Napravićete je očas posla, a ostaće vam i za večeru.
Sastojci:
Testo:
4 jajeta
1 čaša (200 ml) jogurta
10 kašika brašna
1 prašak za pecivo
Fil:
300 g mlevenog mesa
2 glavice crnog luka
1 kašičica soli
1 kašičica mešavine suvih začina
Priprema:
Fil: Na malo ulja prodinstati sitno iseckan crni luk. Dodati mleveno meso i dinstati dok ne promeni boju. Začiniti, izmešati i ostaviti da se ohladi.
Testo: Belanca umutiti u čvrst sneg. Dodati žumanca i jogurt, sjediniti mikserom, pa dodati brašno i prašak za pecivo i kašikom izmešati.
U tu smesu sipati ohlađen fil od mesa, promešati i izručiti u podmazan pleh. Peći u zagrejanoj na 200 stepeni oko 40 minuta. Probati čačkalicom da li je pita unutra pečena.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)