PRAZNIČNI DORUČAK Pita sa mesom bez kora je zgodna da se ponese na izlet
Napravićete je očas posla, a ostaće vam i za večeru.
Sastojci:
Testo:
4 jajeta
1 čaša (200 ml) jogurta
10 kašika brašna
1 prašak za pecivo
Fil:
300 g mlevenog mesa
2 glavice crnog luka
1 kašičica soli
1 kašičica mešavine suvih začina
Priprema:
Fil: Na malo ulja prodinstati sitno iseckan crni luk. Dodati mleveno meso i dinstati dok ne promeni boju. Začiniti, izmešati i ostaviti da se ohladi.
Testo: Belanca umutiti u čvrst sneg. Dodati žumanca i jogurt, sjediniti mikserom, pa dodati brašno i prašak za pecivo i kašikom izmešati.
U tu smesu sipati ohlađen fil od mesa, promešati i izručiti u podmazan pleh. Peći u zagrejanoj na 200 stepeni oko 40 minuta. Probati čačkalicom da li je pita unutra pečena.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
Komentari (0)