SLANA PITA SA DVA FILA Morate da je probate, fantastična je!
Pita sa filom od mlevenog mesa i filom od jogurta je neodoljivo ukusna i sočna.
Pita s mesom i jogurtom
Sastojci:
500 g kora za pitu
Fil od jogurta:
2 jaja
200 ml jogurta
100 ml ulja
1 prašak za pecivo
Fil od mesa:
300 g mlevenog mesa po želji
1 crni luk
1 jaje
mešavina suvih biljnih zaćina
Priprema:
Fil od jogurta: Umutiti jaja, dodati jogurt, ulje i prašak za pecivo.
Fil od mesa: Iseckati crni luk i prodinstati na malo ulja da omekša. Dodati mleveno meso i dinstati 10 minuta. Dodati začin po ukusu. Kad se ohladi, dodati jaje i izmešati. Podeliti na tri dela.
Tri kore mazati filom od jaja i jogurta i ređati jednu na drugu, a četvrtu filovati mesom. Urolati i staviti u podmazan pleh. Ponoviti isto za tri rolata. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko jedan sat, odnosno dok pita dobije zlatno-braon boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJBOLJE SU DOMAĆE Projice sa ajvarom koje svima uspevaju!
Jednostavan recept koji se brzo pravi.
KOMPLETAN OBROK Domaće lepinjice punjene šunkom, kačkavaljem i pečurkama
Mirišljavo punjeno pecivo je idealan doručak.
BOLJA OD GIBANICE Domaća pita sa sirom, jedan sastojak je čini posebnom
Recept za pitu koja zaista ima neodoljiv ukus. Veoma lako se priprema, a sastojke već imate kod kuće.
DORUČAK IZ SNOVA Prelivena pita sa sirom za koju će vam svi tražiti recept!
Pravi se od kupljenih kora i brzo je gotova.
POSNI RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalan obrok držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
OČISTITE KERAMIČKU RINGLU ZA TREN OKA Nema ribanja ni struganja, samo ovaj 1 sastojak
Očistite prljavu ringlu brzo i lako uz pomoć jednostavnog trika iskusnih domaćica.
SUTLIJAŠ SA JAGODAMA BOLJI OD ONOG KLASIČNOG Desert za sva vremena i prilike
Sutlijaš sa jagodama oboriće s nogu sve, zato najbolje stavite duplu meru.
PITA SA ŠAMPINJONIMA Posna i slasna, hrskavih kora i sočnog nadeva, za savršen početak dana
Sočna posna pita, držaće vas dugo sitim, ukusa koji se pamti.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)