I LEP I UKUSAN Rolat od blitve sa sirom i šunkom je dekorativano predjelo
Predivan rolat od blitve je odlično posluženje za goste, a možete sebe počastiti za doručak ili večeru.
Sastojci:
Kora:
500 g blitve
100 g margarina
5 jaja
100 g brašna
1 prašak za pecivo
3 kašike mleka
Fil:
250 g sitnog sira
200 g šunkarice u listićima
2 čaše pavlake
Priprema:
Obariti očišćenu blitvu, sitno iseckati i propržiti na celoj količini margarina. Dodati mleko i posoliti po ukusu. Umutiti belanca, dodati žumanca i brašno pomešano s praškom za pecivo. Ovu smesu pomešati sa spanaćem. Sipati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni oko 30 minuta. Vruću koru izvaditi na vlažnu krpu i urolati. Sir pomešati sa pavlakom. Nafilovati ohlađenu koru sirom i preko poređati listove šunke. Saviti u rolat i staviti u frižider da se stegne.
Savet
U ovom receptu možete umesto blitve staviti istu količinu spanaća.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
PROJA SA ČVARCIMA Donosimo vam tajni recept za specijalitet koji obožavaju gurmani
Sočna proja najbolje se slaže sa šoljom jogurta, a čvarci joj daju poseban šmek.
Komentari (0)