I LEP I UKUSAN Rolat od blitve sa sirom i šunkom je dekorativano predjelo
Predivan rolat od blitve je odlično posluženje za goste, a možete sebe počastiti za doručak ili večeru.
Sastojci:
Kora:
500 g blitve
100 g margarina
5 jaja
100 g brašna
1 prašak za pecivo
3 kašike mleka
Fil:
250 g sitnog sira
200 g šunkarice u listićima
2 čaše pavlake
Priprema:
Obariti očišćenu blitvu, sitno iseckati i propržiti na celoj količini margarina. Dodati mleko i posoliti po ukusu. Umutiti belanca, dodati žumanca i brašno pomešano s praškom za pecivo. Ovu smesu pomešati sa spanaćem. Sipati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni oko 30 minuta. Vruću koru izvaditi na vlažnu krpu i urolati. Sir pomešati sa pavlakom. Nafilovati ohlađenu koru sirom i preko poređati listove šunke. Saviti u rolat i staviti u frižider da se stegne.
Savet
U ovom receptu možete umesto blitve staviti istu količinu spanaća.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)