I LEP I UKUSAN Rolat od blitve sa sirom i šunkom je dekorativano predjelo
Predivan rolat od blitve je odlično posluženje za goste, a možete sebe počastiti za doručak ili večeru.
Sastojci:
Kora:
500 g blitve
100 g margarina
5 jaja
100 g brašna
1 prašak za pecivo
3 kašike mleka
Fil:
250 g sitnog sira
200 g šunkarice u listićima
2 čaše pavlake
Priprema:
Obariti očišćenu blitvu, sitno iseckati i propržiti na celoj količini margarina. Dodati mleko i posoliti po ukusu. Umutiti belanca, dodati žumanca i brašno pomešano s praškom za pecivo. Ovu smesu pomešati sa spanaćem. Sipati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni oko 30 minuta. Vruću koru izvaditi na vlažnu krpu i urolati. Sir pomešati sa pavlakom. Nafilovati ohlađenu koru sirom i preko poređati listove šunke. Saviti u rolat i staviti u frižider da se stegne.
Savet
U ovom receptu možete umesto blitve staviti istu količinu spanaća.
ČOKO BOMBICE Sitni zalogajčići poješće se u trenu, a naprave se za par minuta
Sitni kolači nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PROLEĆNA KAPAMA Sočni delikates bogatog ukusa koji će oduševiti i one izbirljive
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
ČUVAJTE BRAŠNO NA OVAJ NAČIN Biće sveže mesecima i štetočine će bežati od njega!
Koristan i primenljiv savet za sve domaćice.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
Komentari (0)