SLANI ROLAT Ne zna se da li je lepši ili ukusniji, savršeno je posluženje za goste
Rolat sa korom od spanaća i nadevom od sira i šunke je prava slana poslastica.
Sastojci:
5 jaja
5 kašika brašna
6 kašika kiseke pavlake
5 kašika obarenog spanaća
1 prašak za pecivo
100 g krem sira
100 g šunkarice
50 g majoneza
Priprema:
Od jaja, brašna i 3 kašike pavlake, spanaća i praška za pecivo napraviti testo. Dodati pola kasičice soli i koru peći u podmazanom plehu u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Uviti je u vlažnu krpu kao rolat. Pomešati preostalu pavlaku, krem sir i majonez i tom smesom namazati koru. Odozgo poređati šunkaricu, zaviti rolat i staviti u frižider da se stegne.
Možda vas zanima:
IDEJA ZA SLANE ZALOGAJE Kremasti sendvič s krastavcem je savršen kao doručak ili popodnevna užina
Lako i brzo se pravi, a lepo zasiti.
NA STOLU ZA 30 MINUTA Slani rolat od lisnatog testa, brza večera ili posluženje za iznenadne goste
Ako imate u zamrzivaču lisnato testo, malo šunke i sira, napravite ovaj ukusan rolat.
NE MORA DA BUDE SLATKA Slana štrudla sa spanaćem i sirom, odlična za večeru ili doručak
Mekano testo punjeno ukusnim nadevom.
SJAJNO PREDJELO Slana rozen torta je savršena, svi će vam tražiti recept!
Impresionirajte goste ukusnim i dekorativnim predjelom.
FENOMENALNI SITNI KOLAČI ZA ĐURĐEVDAN Tope se u ustima, a gotovi začas
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola čim se postave.
ČOKO BOMBICE Sitni zalogajčići poješće se u trenu, a naprave se za par minuta
Sitni kolači nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PROLEĆNA KAPAMA Sočni delikates bogatog ukusa koji će oduševiti i one izbirljive
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
ČUVAJTE BRAŠNO NA OVAJ NAČIN Biće sveže mesecima i štetočine će bežati od njega!
Koristan i primenljiv savet za sve domaćice.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
Komentari (0)