SLANI ROLAT Ne zna se da li je lepši ili ukusniji, savršeno je posluženje za goste
Rolat sa korom od spanaća i nadevom od sira i šunke je prava slana poslastica.
Sastojci:
5 jaja
5 kašika brašna
6 kašika kiseke pavlake
5 kašika obarenog spanaća
1 prašak za pecivo
100 g krem sira
100 g šunkarice
50 g majoneza
Priprema:
Od jaja, brašna i 3 kašike pavlake, spanaća i praška za pecivo napraviti testo. Dodati pola kasičice soli i koru peći u podmazanom plehu u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Uviti je u vlažnu krpu kao rolat. Pomešati preostalu pavlaku, krem sir i majonez i tom smesom namazati koru. Odozgo poređati šunkaricu, zaviti rolat i staviti u frižider da se stegne.
Možda vas zanima:
IDEALNI ZA SVE PRILIKE Pica mafini se brzo i lako prave, a deca ih obožavaju
Kada vam se najave iznenadni gosti, napravite ove mafine i spremno ih dočekajte.
IDEJA ZA SLANE ZALOGAJE Kremasti sendvič s krastavcem je savršen kao doručak ili popodnevna užina
Lako i brzo se pravi, a lepo zasiti.
NA STOLU ZA 30 MINUTA Slani rolat od lisnatog testa, brza večera ili posluženje za iznenadne goste
Ako imate u zamrzivaču lisnato testo, malo šunke i sira, napravite ovaj ukusan rolat.
NE MORA DA BUDE SLATKA Slana štrudla sa spanaćem i sirom, odlična za večeru ili doručak
Mekano testo punjeno ukusnim nadevom.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)