RECEPT ZA SLAVSKO ŽITO Morate danas da ga pripremite za sutrašnji Đurđevdan

Trpeza/ V.V.

17:30

Sezonski recepti 0

Krsna slava se ne slavi bez žita. Pripremite ga po ovom receptu i biće odlično.

RECEPT ZA SLAVSKO ŽITO Morate danas da ga pripremite za sutrašnji Đurđevdan
Shutterstock

Sastojci:

500 g pšenice

300 g mlevenih oraha

300 g šećera u prahu

1 vanilin šećer

Za dekoraciju:

5-6 jezgra oraha

10 zrna suvog grožđa

Priprema:

U dubljoj posudi pšenicu nalijte vodom i ostavite da prenoći. Sutradan procedite, nalijte novu vodu i kuvajte na tihoj vatri dok zrno ne omekša. Kuvano žito isperite hladnom vodom, ocedite, vodu koju ste procedili ostavite sa strane, a skuvanu pšenicu ostavite da se ohladi. Sameljite je na mašini za meso, dodajte šećer u prahu, vanillin šećer i orahe. Ukoliko je potrebno dodajte malo vode u kojoj se kuvala pšenica. Izmešajte da se svi sastojci povežu. Gotovo žito stavite u činiju, oblikujte kašikom, odozgo ukrasite jezgrima oraha i suvim grožđem.

 

Komentari (0)

Loading