RECEPT ZA SLAVSKO ŽITO Morate danas da ga pripremite za sutrašnji Đurđevdan
Krsna slava se ne slavi bez žita. Pripremite ga po ovom receptu i biće odlično.
Sastojci:
500 g pšenice
300 g mlevenih oraha
300 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
Za dekoraciju:
5-6 jezgra oraha
10 zrna suvog grožđa
Priprema:
U dubljoj posudi pšenicu nalijte vodom i ostavite da prenoći. Sutradan procedite, nalijte novu vodu i kuvajte na tihoj vatri dok zrno ne omekša. Kuvano žito isperite hladnom vodom, ocedite, vodu koju ste procedili ostavite sa strane, a skuvanu pšenicu ostavite da se ohladi. Sameljite je na mašini za meso, dodajte šećer u prahu, vanillin šećer i orahe. Ukoliko je potrebno dodajte malo vode u kojoj se kuvala pšenica. Izmešajte da se svi sastojci povežu. Gotovo žito stavite u činiju, oblikujte kašikom, odozgo ukrasite jezgrima oraha i suvim grožđem.
TRIKOVI ZA SAVRŠEN RIŽOTO Biće kremast i slasan umesto suv i bezukusan
Jednostavni trikovi doprineće da rižoto bude kremast i sočan.
JAPANSKE PALAČINKE Vazdušaste kao oblak, napravite ih za doručak, biće savršene i za večeru
Potrebno je samo par sastojaka i malo vremena, a biće ukusne kao da ste se trudili satima.
NEODOLJIVE ČOKOLADNE GALETE Tajna je u jednom sastojku koji se dodaje u testo, a totalno daje šmek
Najbolje služite tople i prelivene kremom od vanile.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Komentari (0)