RECEPT ZA SLAVSKO ŽITO Morate danas da ga pripremite za sutrašnji Đurđevdan
Krsna slava se ne slavi bez žita. Pripremite ga po ovom receptu i biće odlično.
Sastojci:
500 g pšenice
300 g mlevenih oraha
300 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
Za dekoraciju:
5-6 jezgra oraha
10 zrna suvog grožđa
Priprema:
U dubljoj posudi pšenicu nalijte vodom i ostavite da prenoći. Sutradan procedite, nalijte novu vodu i kuvajte na tihoj vatri dok zrno ne omekša. Kuvano žito isperite hladnom vodom, ocedite, vodu koju ste procedili ostavite sa strane, a skuvanu pšenicu ostavite da se ohladi. Sameljite je na mašini za meso, dodajte šećer u prahu, vanillin šećer i orahe. Ukoliko je potrebno dodajte malo vode u kojoj se kuvala pšenica. Izmešajte da se svi sastojci povežu. Gotovo žito stavite u činiju, oblikujte kašikom, odozgo ukrasite jezgrima oraha i suvim grožđem.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
Komentari (0)