RECEPT ZA SLAVSKO ŽITO Morate danas da ga pripremite za sutrašnji Đurđevdan
Krsna slava se ne slavi bez žita. Pripremite ga po ovom receptu i biće odlično.
Sastojci:
500 g pšenice
300 g mlevenih oraha
300 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
Za dekoraciju:
5-6 jezgra oraha
10 zrna suvog grožđa
Priprema:
U dubljoj posudi pšenicu nalijte vodom i ostavite da prenoći. Sutradan procedite, nalijte novu vodu i kuvajte na tihoj vatri dok zrno ne omekša. Kuvano žito isperite hladnom vodom, ocedite, vodu koju ste procedili ostavite sa strane, a skuvanu pšenicu ostavite da se ohladi. Sameljite je na mašini za meso, dodajte šećer u prahu, vanillin šećer i orahe. Ukoliko je potrebno dodajte malo vode u kojoj se kuvala pšenica. Izmešajte da se svi sastojci povežu. Gotovo žito stavite u činiju, oblikujte kašikom, odozgo ukrasite jezgrima oraha i suvim grožđem.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)