RECEPT ZA SLAVSKO ŽITO Morate danas da ga pripremite za sutrašnji Đurđevdan
Krsna slava se ne slavi bez žita. Pripremite ga po ovom receptu i biće odlično.

Sastojci:
500 g pšenice
300 g mlevenih oraha
300 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
Za dekoraciju:
5-6 jezgra oraha
10 zrna suvog grožđa
Priprema:
U dubljoj posudi pšenicu nalijte vodom i ostavite da prenoći. Sutradan procedite, nalijte novu vodu i kuvajte na tihoj vatri dok zrno ne omekša. Kuvano žito isperite hladnom vodom, ocedite, vodu koju ste procedili ostavite sa strane, a skuvanu pšenicu ostavite da se ohladi. Sameljite je na mašini za meso, dodajte šećer u prahu, vanillin šećer i orahe. Ukoliko je potrebno dodajte malo vode u kojoj se kuvala pšenica. Izmešajte da se svi sastojci povežu. Gotovo žito stavite u činiju, oblikujte kašikom, odozgo ukrasite jezgrima oraha i suvim grožđem.

SOČNA PROJA PO RECEPTU ZA POČETNIKE Priprema je nikad lakša
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.

BRZE KROFNE OD SAMO 2 SASTOJKA Biće mekane i vazdušaste, i nikad ukusnije
Filujte prilogom po želji.

POSNI PESTO SOS Super ide uz brojna jela, za prave ljubitelje italijanske kuhinje
Čuvajte u frižideru do nedelju dana.

ZABORAVITE NA KLASIČAN ČIZKEJK Ova verzija sa pistaćima menja pravila igre
Vredan svakog truda da ga napravite, a uživaćete u svakom zalogaju.

POGAČA SA KAČKAVALJEM Kada probate ovaj recept, zaboravićete na sve ostale
Sočna i ukusna, najbolje služite uz šolju jogurta.
Komentari (0)