BRZINSKI SLATKIŠ Kruške prelivene čokoladom su veoma dekorativne, biće vam žao da ih pojedete!

Trpeza/ V.V.

21:00

Sezonski recepti 0

Voćna poslastica koju ćete brzo napraviti, a svi će biti oduševljeni.

BRZINSKI SLATKIŠ Kruške prelivene čokoladom su veoma dekorativne, biće vam žao da ih pojedete!
Shutterstock

Sastojci:

6 krušaka

150 g šećera

50 g čokolade

50 ml slatke pavlake

50 g putera

1/2 limuna

3 šolje vode

Priprema:

Kruške oljuštite, poprskajte limunovim sokom. Stavite u šerpu vodu, šećer i kuvajte na tihoj vatri dok se šećer ne istopi. Stavite kruške tako da stoje uspravno, poklopite i kuvajte na umerenoj temperaturi dok omekšaju (oko 20 minuta). Sklonite sa šporeta i ostaviti u vodi dok se ne ohladi, pa ih izvadite. Istopite zajedno čokoladu, pavlaku i puter. Kruškama isecite dno da bude ravno, umočite ih u smesu od čokolade i poređajte uspravno na tacnu. Po želji preko čokolade pospite listiće badema ili seckane orahe.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading