BRZINSKI SLATKIŠ Kruške prelivene čokoladom su veoma dekorativne, biće vam žao da ih pojedete!
Voćna poslastica koju ćete brzo napraviti, a svi će biti oduševljeni.
Sastojci:
6 krušaka
150 g šećera
50 g čokolade
50 ml slatke pavlake
50 g putera
1/2 limuna
3 šolje vode
Priprema:
Kruške oljuštite, poprskajte limunovim sokom. Stavite u šerpu vodu, šećer i kuvajte na tihoj vatri dok se šećer ne istopi. Stavite kruške tako da stoje uspravno, poklopite i kuvajte na umerenoj temperaturi dok omekšaju (oko 20 minuta). Sklonite sa šporeta i ostaviti u vodi dok se ne ohladi, pa ih izvadite. Istopite zajedno čokoladu, pavlaku i puter. Kruškama isecite dno da bude ravno, umočite ih u smesu od čokolade i poređajte uspravno na tacnu. Po želji preko čokolade pospite listiće badema ili seckane orahe.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJBOLJI ŽUTI KOLAČ S MALINAMA Ako želite da bude vazdušast i mekan, napravite ga po receptu Dragice Marković
Odličan recept za obožavani biskvit s malinama koji će uspeti svim domaćicama!
PREVRNUTI KOLAČ SA ANANASOM Osvežava, jednostavno se pravi i osvaja na prvi zalogaj!
Kolač možete, po želji, poslužiti premazan šlagom.
BRZA, A ODLIČNA Mrvičasta pita sa jagodama, pun pogodak kada vam se jede nešto slatko
Pravo je vreme za fini kolač s jagodama.
VIKEND SLATKIŠ Sočna pita od starog hleba i jagoda je super poslastica
Iskoristite ostatke hleba da napravite ukusan kolač.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)