Ne može prostije MLADI KROMPIRIĆI S PUTEROM prave se lako, ali ima caka da ne ostanu živi unutra
Spolja su hrskavi, a iznutra neodoljivo mekani i lako se kombinuju uz različite komade mesa. Međutim, postoji caka u pripremi da bi sačuvali svoju hrskavost.
Mladi krompiri s puterom
Sastojci:
12 malih mladih krompira
50 g putera
so, biber
Priprema:
Krompir dobro operite vodom, ali ga nemojte guliti i seći. Kuvajte ga u slanoj vodi 10-15 minuta i pazite da se ne prekuva. Ocedite, sačekajte malo da se ohladi, pa dobro začinite solju i biberom. Premažite pleh sa četvrtinom putera, a ostatak istopite. Svaki krompir premažite s malo putera i pecitei u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Posle pola sata izvadite i prelijte ostatkom putera. Pecite dok ne poprimi lepu zlatnobraon boju, a kora ne postane hrskava.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PROLEĆNA KAPAMA Sočni delikates bogatog ukusa koji će oduševiti i one izbirljive
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
ČUVAJTE BRAŠNO NA OVAJ NAČIN Biće sveže mesecima i štetočine će bežati od njega!
Koristan i primenljiv savet za sve domaćice.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA I SOČNA? Saveti iskusnih domaćica koji provereno uspevaju
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
Komentari (0)