NAJLAKŠI RECEPT ZA PITU SA KRUŠKAMA Jednostavnije od ovoga ne može
Sočna i osvežavajuća, kao osmišljena za proleće.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

KOKOS ROLAT Miriše na plažu i more, a uspeva i potpunim početnicima
Sočan spoj kokosa sa kafom za prave kafoljubce.

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Nema ko će mu odoleti, a priprema je tako jednostavna
Fenomenalan desert osvojiće vas od prvog zalogaja.

OČARAVAJUĆI EKLERI SA KAFOM Super idu uz omiljeni napitak, a nikad kremastiji
Mirisni i savršeni, bićete oduševljeni.

PAŠA LOKUM Kremast, ukusan i osvežavajući desert sa kokosom, po starom receptu
Savršen za svečane i slavske prilike, a priprema je jednostavna.
- pakovanje lisnatog testa
- 4-5 zrelih kruški
- 100 g šećera
- kašičica cimeta
- kašičica vanilinog šećera
- kašika brašna
- sok od jednog limuna
- jaje za premazivanje
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kruške operite, oljuštite i očistite od semenki, pa ih isecite na tanke kriške i stavite u posudu. Prelijte limunovim sokom, pa u posudu sa kruškama dodajte šećere, cimet i brašno. Dobro promešajte. Na pobrašnjenoj površini razvucite lisnato testo, pa na sredinu rasporedite kruške. Preklopite ivice testa, da dobijete rustični izgled pite. Prebacite pitu na pleh obložen pek papirom. Pecite pitu oko 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prohlađenu pitu pospite šećerom u prahu. Bon appetit!

HRSKAVI KROMPIRIĆI SA PARMEZANOM Prave se lako, a pojedu u slast
Super za ručak ili večeru, ukućani će biti oduševljeni.

BELA KREM ČORBA Krepi organizam u trenu, a svečana i neodoljiva
Sočna čorba od krompira zagrejaće vam dušu i telo.

KREMASTA MIMOZA SALATA Vrhunsko predjelo ukrasiće svaku svečanu trpezu, a ukusa koji se pamti
Sočna i ukusna, a ide uz razna jela.

CRVENO SOČIVO Ukusno i zdravo jelo koje će vas dugo držati sitim
Konkretno jelo ukusa koji priča priče.

DŽUNGLA TORTA Kremasta poslastica kakvu do sada niste jeli, svi koji su je probali je obožavaju
Sočna i voćna, za prave sladokusce.
Komentari (0)