NAJLAKŠI RECEPT ZA PITU SA KRUŠKAMA Jednostavnije od ovoga ne može

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Sočna i osvežavajuća, kao osmišljena za proleće.

pita sa kruškama
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • pakovanje lisnatog testa
  • 4-5 zrelih kruški
  • 100 g šećera
  • kašičica cimeta
  • kašičica vanilinog šećera
  • kašika brašna
  • sok od jednog limuna
  • jaje za premazivanje
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kruške operite, oljuštite i očistite od semenki, pa ih isecite na tanke kriške i stavite u posudu. Prelijte limunovim sokom, pa u posudu sa kruškama dodajte šećere, cimet i brašno. Dobro promešajte. Na pobrašnjenoj površini razvucite lisnato testo, pa na sredinu rasporedite kruške. Preklopite ivice testa, da dobijete rustični izgled pite. Prebacite pitu na pleh obložen pek papirom. Pecite pitu oko 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prohlađenu pitu pospite šećerom u prahu. Bon appetit! 

Komentari (0)

Loading