Superbrza kremasta KAŠA OD KARFIOLA S PEČURKAMA ubediće vas da zavolite ovo povrće
Budući da je karfiol vrlo neutralnog okusa, možete ga začiniti na mnogo različitih načina. Provansalski začini ovde daju posebnu notu jer idu sjajno uz pečurke.
Kaša od karfiola
Sastojci:
200 g karfiola
500 ml supe
2 kašike neutralne pavlake
provansalski začini
slatka mlevena paprika
4-5 većih pečuraka
čeri paradajz
tamari sos
so, biber
Priprema:
Karfiol oprati i iseckati na manje komade. Propržite ga na maslinovom ulju, pa posle nekoliko minuta sipajte supu tek toliko da tečnost prekrije karfiol. Lagano kuvajte uz lagano mešanje da što više tečnosti ispari i ostane kremasta kaša. Dodajte i začine:. U međuvremenu na tiganju na maslinovom ulju propržite šampinjone ili bilo koje druge pečurke po želji. Kada skoro sva tečnost ispari iz karfiola, dodajte pavlaku za kuvanje i pustite da sve provri. Kašu služite s pečurkama na vrhu, poprskano tamari sosom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
2 GLAVNA SAVETA ZA BEŠAMEL SOS Daće šmek svakom jelu, a dobićete brojne komplimente
Primenite ove jednostavne savete i dobićete najbolji bešamel sos.
SAVETI ISKUSNIH DOMAĆICA ZA NAJBOLJU PROJU Biće sveža dugo i neće se mrviti
Napravite ukusnu proju koja će da ostane sveža i sutradan.
SELJAČKA PITA SA SIROM I KAJMAKOM Smaže se očas posla, a greje dušu i telo
Fenomenalna i drugačija, idealna za doručak ili večeru.
PILETINA ZAPEČENA SA SENFOM Meso se lepi za prste, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočno i aromatično jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
NA KOJOJ TEMPERATURI SE PEČE PITA? Da bi bila savršeno ukusna nije svejedno
Pite su mnogima omiljeni izbor za doručak ili večeru, a mogu i da se služe kao prilog uz jelo. Ipak, da bi pita bila sočna i mekana, treba da znate na kojoj temperaturi da je pečete.
Komentari (0)