Superbrza kremasta KAŠA OD KARFIOLA S PEČURKAMA ubediće vas da zavolite ovo povrće
Budući da je karfiol vrlo neutralnog okusa, možete ga začiniti na mnogo različitih načina. Provansalski začini ovde daju posebnu notu jer idu sjajno uz pečurke.
Kaša od karfiola
Sastojci:
200 g karfiola
500 ml supe
2 kašike neutralne pavlake
provansalski začini
slatka mlevena paprika
4-5 većih pečuraka
čeri paradajz
tamari sos
so, biber
Priprema:
Karfiol oprati i iseckati na manje komade. Propržite ga na maslinovom ulju, pa posle nekoliko minuta sipajte supu tek toliko da tečnost prekrije karfiol. Lagano kuvajte uz lagano mešanje da što više tečnosti ispari i ostane kremasta kaša. Dodajte i začine:. U međuvremenu na tiganju na maslinovom ulju propržite šampinjone ili bilo koje druge pečurke po želji. Kada skoro sva tečnost ispari iz karfiola, dodajte pavlaku za kuvanje i pustite da sve provri. Kašu služite s pečurkama na vrhu, poprskano tamari sosom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
POSNE CIMET ROLNICE Slatko pecivo koje nikoga neće ostaviti ravnoduđnim, a nimalo ne zaostaje za originalom
Savršeno se slažu sa kafom ili čajem, a mogu da se jedu i u danima posta.
Komentari (0)