Superbrza kremasta KAŠA OD KARFIOLA S PEČURKAMA ubediće vas da zavolite ovo povrće
Budući da je karfiol vrlo neutralnog okusa, možete ga začiniti na mnogo različitih načina. Provansalski začini ovde daju posebnu notu jer idu sjajno uz pečurke.
Kaša od karfiola
Sastojci:
200 g karfiola
500 ml supe
2 kašike neutralne pavlake
provansalski začini
slatka mlevena paprika
4-5 većih pečuraka
čeri paradajz
tamari sos
so, biber
Priprema:
Karfiol oprati i iseckati na manje komade. Propržite ga na maslinovom ulju, pa posle nekoliko minuta sipajte supu tek toliko da tečnost prekrije karfiol. Lagano kuvajte uz lagano mešanje da što više tečnosti ispari i ostane kremasta kaša. Dodajte i začine:. U međuvremenu na tiganju na maslinovom ulju propržite šampinjone ili bilo koje druge pečurke po želji. Kada skoro sva tečnost ispari iz karfiola, dodajte pavlaku za kuvanje i pustite da sve provri. Kašu služite s pečurkama na vrhu, poprskano tamari sosom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)