POSNI GIROS SA PEČURKAMA Toliko je ukusan da ćete zaboraviti da nedostaje meso

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Posan i slasan, za pravo uživanje.

posni giros sa pečurkama
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

Za posno meso:

  • 1 ½ kašika maslinovog ulja
  • 1 srednji luk isečen na kockice
  • 300 g pečuraka
  • 2-3 čena belog luka, sitno isekana
  • 3 kašičice mešavine origana, majčine dušice, slatke paprike, bibera, soli
  • 60 ml povrtnog bujona
  • 1 kašika paradajz paste
  • 3 kašike soja sosa
  • 1 kašika javorovog sirupa
  • 1 ½ kašičica sirćeta

Ostalo:

  • 2-4 lepinje za giros
  • 1 mala glavica zelene salate
  • 2-3 paradajza
  • 1 krastavac

Priprema:

Luk iseckajte na kockice, a pečurke na komade veličine zalogaja. Onda ih propržite tri do pet minuta, na zagrejanom maslinovom ulju u tiganju. Onda umešajte beli luk i začine, i pržite još minut. Dodajte čorbu od povrća i paradajz pastu, pa promešajte da se sjedini. Zatim, dodajte soja sos, javorov sirup i sirće, i kuvajte još nekoliko minuta. U lepinje za giros stavite mešavinu i povrće.

Komentari (0)