POSNI GIROS SA PEČURKAMA Toliko je ukusan da ćete zaboraviti da nedostaje meso
Posan i slasan, za pravo uživanje.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

PASULJ NA VODI Jednostavno jelo koje svi obožavaju, samo ga upotpunite kupus salatom
Konkretno jelo savršeno za dane strogog posta.

POSNE PUNJENE TIKVICE SA PARADAJZOM IZ RERNE Sočno i zasitno posno jelo koje greje dušu i telo
Toliko su ukusne da ćete da zaboravite da nedostaje meso.

POSNI PAPRIKAŠ SA BUKOVAČAMA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim
Dodajte prilog po želji i uživajte.

POSNA MUSAKA SA SREMUŠEM Zasitno jelo koje budi sva čula, zaboravićete da nedostaje meso
Sočna i ukusna, ovakvu do sada niste jeli.
Za posno meso:
- 1 ½ kašika maslinovog ulja
- 1 srednji luk isečen na kockice
- 300 g pečuraka
- 2-3 čena belog luka, sitno isekana
- 3 kašičice mešavine origana, majčine dušice, slatke paprike, bibera, soli
- 60 ml povrtnog bujona
- 1 kašika paradajz paste
- 3 kašike soja sosa
- 1 kašika javorovog sirupa
- 1 ½ kašičica sirćeta
Ostalo:
- 2-4 lepinje za giros
- 1 mala glavica zelene salate
- 2-3 paradajza
- 1 krastavac
Priprema:
Luk iseckajte na kockice, a pečurke na komade veličine zalogaja. Onda ih propržite tri do pet minuta, na zagrejanom maslinovom ulju u tiganju. Onda umešajte beli luk i začine, i pržite još minut. Dodajte čorbu od povrća i paradajz pastu, pa promešajte da se sjedini. Zatim, dodajte soja sos, javorov sirup i sirće, i kuvajte još nekoliko minuta. U lepinje za giros stavite mešavinu i povrće.

PUNJENO BELO MESO ZA PRAVE GURMANE Slasni ručak koji će obožavati cela porodica
Svaki zalogaj je raj za nepca.

POSNA TOFU PASTA Kada probate ovaj recept zaboravićete na sve druge
Sočno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.

JUNEĆI GULAŠ U CRNOM VINU Gurmanski specijalitet za one izbirljive
Sočan i drugačiji, prste da poližete.

POSNA BAKLAVA SA VIŠNJAMA Prolećna poslastica koja će vam ulepšati radnu nedelju
Služite hladnu, sečenu na komade.

Komentari (0)