POSNI GIROS SA PEČURKAMA Toliko je ukusan da ćete zaboraviti da nedostaje meso
Posan i slasan, za pravo uživanje.
Potrebno je:
Za posno meso:
- 1 ½ kašika maslinovog ulja
- 1 srednji luk isečen na kockice
- 300 g pečuraka
- 2-3 čena belog luka, sitno isekana
- 3 kašičice mešavine origana, majčine dušice, slatke paprike, bibera, soli
- 60 ml povrtnog bujona
- 1 kašika paradajz paste
- 3 kašike soja sosa
- 1 kašika javorovog sirupa
- 1 ½ kašičica sirćeta
Ostalo:
- 2-4 lepinje za giros
- 1 mala glavica zelene salate
- 2-3 paradajza
- 1 krastavac
Priprema:
Luk iseckajte na kockice, a pečurke na komade veličine zalogaja. Onda ih propržite tri do pet minuta, na zagrejanom maslinovom ulju u tiganju. Onda umešajte beli luk i začine, i pržite još minut. Dodajte čorbu od povrća i paradajz pastu, pa promešajte da se sjedini. Zatim, dodajte soja sos, javorov sirup i sirće, i kuvajte još nekoliko minuta. U lepinje za giros stavite mešavinu i povrće.
Možda vas zanima:
POSNE PUNJENE PAPRIKE IZ BAKINE KUHINJE Toliko zasitno i bogato punjenje da zaboravite na meso
Zasitno i preukusno jelo.
SKUŠA SA ZAČINSKIM BILJEM NAJLEPŠI POSNI RUČAK A savršeno ide uz čašu vina
Savršen posni ručak pravićete i mrsnim danima.
RIBLJA ČORBA PO RECEPTU MANASTIRA LEPAVINA Posni ručak koji mami i mirisom i ukusom
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
POSNE PUNJENE TIKVICE Ukusom nimalo ne zaostaju za originalom, polizaćete i tanjir
Sočne i slasne, a zasitne.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)