OMILJENO JELO Preukusne ćufte u sosu od paradajza, deca ih obožavaju!

Trpeza/ V.V.

16:00

Sezonski recepti 0

Poslužite uz kuvanu testeninu ili krompir.

OMILJENO JELO Preukusne ćufte u sosu od paradajza, deca ih obožavaju!
Shutterstock

Sastojci:

Za ćufte:

500 g mlevenog mesa po želji

1 jaje

2 kašike rendanog parmezana

1 crni luk

1 čen belog luka

2 kašike prezli

3 kašike mleka

Brašno

Za sos:

2 kašike ulja

1 crni luk

1 čen belog luka

400 g pelata

150 ml sosa od paradajza

1 kašičica šećera

Biber, so, origano

Priprema:

Ćufte: Iseckajte sitno očišćen crni i beli luk i u činiji pomešajte sve sastojke za ćufte. Mesite rukama da dobijete ujednačenu smesu. Pravite ćufte željene veličine. Svaku uvaljajte u brašno i pržite na zagrejanom ulju dok ne dbij zlatno-smeđu boju sa svih strana. Izvadite ih na ubrus. Sos: Prodinstajte iseckan crni luk na zagrejanom ulju dva minuta. Dodajte pelat, sitno iseckan beli luk, paradajz sos, šećer i začine po ukusu. Kada provri, dodajtr 100 ml vode. Kuvajte oko pet minuta, pa dodajte ćufte. Kuvajte poklopljeno na tihoj vatri oko 20 minuta. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading