OMILJENO JELO Preukusne ćufte u sosu od paradajza, deca ih obožavaju!
Poslužite uz kuvanu testeninu ili krompir.
Sastojci:
Za ćufte:
500 g mlevenog mesa po želji
1 jaje
2 kašike rendanog parmezana
1 crni luk
1 čen belog luka
2 kašike prezli
3 kašike mleka
Brašno
Za sos:
2 kašike ulja
1 crni luk
1 čen belog luka
400 g pelata
150 ml sosa od paradajza
1 kašičica šećera
Biber, so, origano
Priprema:
Ćufte: Iseckajte sitno očišćen crni i beli luk i u činiji pomešajte sve sastojke za ćufte. Mesite rukama da dobijete ujednačenu smesu. Pravite ćufte željene veličine. Svaku uvaljajte u brašno i pržite na zagrejanom ulju dok ne dbij zlatno-smeđu boju sa svih strana. Izvadite ih na ubrus. Sos: Prodinstajte iseckan crni luk na zagrejanom ulju dva minuta. Dodajte pelat, sitno iseckan beli luk, paradajz sos, šećer i začine po ukusu. Kada provri, dodajtr 100 ml vode. Kuvajte oko pet minuta, pa dodajte ćufte. Kuvajte poklopljeno na tihoj vatri oko 20 minuta.
Možda vas zanima:
DOMAĆE PLJESKAVICE Svi obožavaju ovaj recept, jer su mnogo ukusnije nego iz kioska brze hrane!
Napravite odmah duplu meru, jer će svi tražiti dodatak!
MORATE DA PROBATE Pohovani ćevapi od mesa i krompira, spolja hrskavi, a unutra mekani
Ako vam je ostalo malo mlevenog mesa od uranka, probajte ovaj specijalitet.
RECEPT ZA ĆUFTE IZ RERNE Preukusni zalogaji od mesa koji idu uz sve, a imaćete ručak za dva dana!
Ćufte poslužite uz sos od paradajza, pire krompir ili bareno povrće.
ĆURETINA UPAKOVANA U SLANINU Neobičan i neverovatno ukusan rolat od mesa
Poslužite mesni rolat uz krompir ili povrće, a odličan je i sutradan.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)