DECA IH OBOŽAVAJU Ćureće ćufte u sosu od paradajza, neverovatno sočne

Trpeza/ V.V.

13:00

Sezonski recepti 0

Poslužite uz barenu testeninu ili krompir.

DECA IH OBOŽAVAJU Ćureće ćufte u sosu od paradajza, neverovatno sočne
Shutterstock

Sastojci:

Za ćufte:

500 g mlevene ćuretine

2 glavice crnog luka

2 čena belog luka

1 cm korena đumbira

1 jaje

3 kašike jogurta

1/2 kašičice kima

1/2 kašičice mlevenog bibera

1 kašičica soli

Za sos:

300 ml paradajz pelata

300 ml vode

2 glavice crnog luka

2 čena belog luka

1 kašičica mlevene slatke paprike

1/2 kašiičice mlevenog bibera

1 kašičica soli

1 lovorov list

1 kašičica seckanog peršuna

1 kašika ulja

Priprema:

Ćufte: Crni i beli luk sitno iseckajte, đumbir narendajte, pa pomešajte sve sastojke za ćufte i rukom umesite ujednačenu smesu. Napravite loptice željene veličine i poređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.

Sos: Na ulju prodinstajte iseckane crni i beli luk da omekšaju, dodajte mlevenu papriku, biber, mešajte minut, pa sipajte pelat i izgnječite. Dodajte lovor, so i vodu i ostavite da provri. Smanjite temperaturu i kuvajte na tihoj vatri oko pola sata. Izmiksajte štapnim mikserom, vratite na šporet i dodajte ćufte i po potrebi još malo začinite. Kuvajte zajedno 10 minuta. 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

gurmanluk sa krompirom i kobasicama

GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića

15:00

28 april, 2024

Sezonski recepti

Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.

Komentari (0)

Loading