UVEK JE DOBRODOŠLA Mimoza salata je pravi izbor za vikend, posebno ako vam dolaze gosti
Iako se naziva salatom, mimoza može da se jede kao doručak ili večera.
Sastojci:
5 krompira
4 jaja
200 g šunkarice
300 g kačkavalja
2 čaše (od 180 ml) kisele pavlake
100 g majoneza
Priprema:
Skuvati krompir u ljusci, ohladiti i oljuštiti. Jaja skuvati, ohladiti i oljuštiti. Napraviti preliv za salatu: pomešati pavlaku i majonez, posoliti po ukusu. Dno providne činije premazati prelivom. Narendati krompir, namazati ga prelivom. Preko narendati šunku i premazati prelivom. Narendati kuvano jaje, staviti preliv. Preko narendati kačkavalj. Još jednom složiti sve istim redosledom. Odozgo narendati ostatak kačkavalja.
Možda vas zanima:
MIMOZA SALATA Druga omiljena salata u Srbiji, odmah posle ruske, po receptu bez mane
Slasna i sočna, gosti će biti oduševljeni.
MIMOZA SALATA KRALJICA SLAVSKE TRPEZE Kremasta i izdašna, nema ko je ne voli
Pravi se lako, a pojede brzo.
NAJUKUSNIJA KUPUS SALATA Ova dva sastojka joj daju poseban šmek, i totalno menjaju ukus
Karmelizovani luk i pavlaka dodaju na ukusu.
URNEBES SALATA PO RECEPTU KAFANSKOG KUVARA Gotova za 5 minuta i ljuta, super ide uz roštilj
Pravi se lako, a dodaje na ukusu svakom jelu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)