UVEK JE DOBRODOŠLA Mimoza salata je pravi izbor za vikend, posebno ako vam dolaze gosti

Trpeza/ V.V.

13:30

Sezonski recepti 0

Iako se naziva salatom, mimoza može da se jede kao doručak ili večera.

UVEK JE DOBRODOŠLA Mimoza salata je pravi izbor za vikend, posebno ako vam dolaze gosti
Shutterstock

Sastojci:

5 krompira

4 jaja

200 g šunkarice

300 g kačkavalja

2 čaše (od 180 ml) kisele pavlake

100 g majoneza

Priprema:

Skuvati krompir u ljusci, ohladiti i oljuštiti. Jaja skuvati, ohladiti i oljuštiti. Napraviti preliv za salatu:  pomešati pavlaku i majonez, posoliti po ukusu. Dno providne činije premazati prelivom. Narendati krompir, namazati ga prelivom. Preko narendati šunku i premazati prelivom. Narendati kuvano jaje, staviti preliv. Preko narendati kačkavalj. Još jednom složiti sve istim redosledom. Odozgo narendati ostatak kačkavalja.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading