UVEK JE DOBRODOŠLA Mimoza salata je pravi izbor za vikend, posebno ako vam dolaze gosti
Iako se naziva salatom, mimoza može da se jede kao doručak ili večera.
Sastojci:
5 krompira
4 jaja
200 g šunkarice
300 g kačkavalja
2 čaše (od 180 ml) kisele pavlake
100 g majoneza
Priprema:
Skuvati krompir u ljusci, ohladiti i oljuštiti. Jaja skuvati, ohladiti i oljuštiti. Napraviti preliv za salatu: pomešati pavlaku i majonez, posoliti po ukusu. Dno providne činije premazati prelivom. Narendati krompir, namazati ga prelivom. Preko narendati šunku i premazati prelivom. Narendati kuvano jaje, staviti preliv. Preko narendati kačkavalj. Još jednom složiti sve istim redosledom. Odozgo narendati ostatak kačkavalja.
Možda vas zanima:
KRASTAVAC S PAVLAKOM Osvežavajuća salata sa mirišljavim začinom, spremna za 10 minuta
Salata od krastavca i pavlake odlično ide uz jela od mesa.
SALATA OD CVEKLE I LUKA Napravi se očas posla, a veoma je ukusna i ide uz sva jela
Zdrava salata koju će i deca rado jesti.
SALATA OD CVEKLE I LUKA Najzdravija, najukusnija, a najbrže se napravi!
Domaća ukiseljena salata od cvekle jedna je od najzdravijih za organizam.
LETNJA SALATA Osvežavajuća, pravi se od krastavca, a spremna je za 15 minuta!
Odlično ide uz jela od mesa.
SAVETI ISKUSNIH DOMAĆICA ZA NAJBOLJU PROJU Biće sveža dugo i neće se mrviti
Napravite ukusnu proju koja će da ostane sveža i sutradan.
SELJAČKA PITA SA SIROM I KAJMAKOM Smaže se očas posla, a greje dušu i telo
Fenomenalna i drugačija, idealna za doručak ili večeru.
PILETINA ZAPEČENA SA SENFOM Meso se lepi za prste, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočno i aromatično jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
NA KOJOJ TEMPERATURI SE PEČE PITA? Da bi bila savršeno ukusna nije svejedno
Pite su mnogima omiljeni izbor za doručak ili večeru, a mogu i da se služe kao prilog uz jelo. Ipak, da bi pita bila sočna i mekana, treba da znate na kojoj temperaturi da je pečete.
SLAGANI BUREK SA SIROM BOLJI OD ONOG KLASIČNOG Sočan i slasan, za pravo zadovoljstvo
Od gotovih kora, hrskav spolja, a sočan iznutra.
Komentari (0)