Ovoj ukusnoj prevari niko ne može i ne treba da odoli: Lažni pomfrit od tikvica
Osim što izgleda efektno, ovaj pomfrit je neodoljivo hrskavi i dobro začinjen, a priprema mu traje otprilike pola sata.
Pomfrit od tikvica
Sastojci:
30 g brašna
1 kašičica kukuruznog skroba
1 kašičica soli
½ kašičice origana
¼ kašičice mlevenog crnog bibera
3 belanca
80 g rendanog parmezana
100 g prezle
500 g tikvica
Priprema:
Dva pleha prekrijte papirom za pečenje i zagriete rernuna 220 stepeni Tikvice isecite na tanke štapiće. Pomešajte brašno, kukuruzni skrob, so, origano i biber. U drugu činiju stavite belanca, a u treću parmezan i prezle. Štapiće uvaljajte u brašno, zatim u belanca pa u mešavinu sira i prezla. Stavite tikvice na lim za pečenje i ostavite ih na sobnoj temperaturi 15 minuta. Pecite 18-20 minuta i tokom pečenja ih jednom okrenite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)