Ovoj ukusnoj prevari niko ne može i ne treba da odoli: Lažni pomfrit od tikvica
Osim što izgleda efektno, ovaj pomfrit je neodoljivo hrskavi i dobro začinjen, a priprema mu traje otprilike pola sata.
Pomfrit od tikvica
Sastojci:
30 g brašna
1 kašičica kukuruznog skroba
1 kašičica soli
½ kašičice origana
¼ kašičice mlevenog crnog bibera
3 belanca
80 g rendanog parmezana
100 g prezle
500 g tikvica
Priprema:
Dva pleha prekrijte papirom za pečenje i zagriete rernuna 220 stepeni Tikvice isecite na tanke štapiće. Pomešajte brašno, kukuruzni skrob, so, origano i biber. U drugu činiju stavite belanca, a u treću parmezan i prezle. Štapiće uvaljajte u brašno, zatim u belanca pa u mešavinu sira i prezla. Stavite tikvice na lim za pečenje i ostavite ih na sobnoj temperaturi 15 minuta. Pecite 18-20 minuta i tokom pečenja ih jednom okrenite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
Komentari (0)