Ovoj ukusnoj prevari niko ne može i ne treba da odoli: Lažni pomfrit od tikvica
Osim što izgleda efektno, ovaj pomfrit je neodoljivo hrskavi i dobro začinjen, a priprema mu traje otprilike pola sata.

Pomfrit od tikvica
Sastojci:
30 g brašna
1 kašičica kukuruznog skroba
1 kašičica soli
½ kašičice origana
¼ kašičice mlevenog crnog bibera
3 belanca
80 g rendanog parmezana
100 g prezle
500 g tikvica
Priprema:
Dva pleha prekrijte papirom za pečenje i zagriete rernuna 220 stepeni Tikvice isecite na tanke štapiće. Pomešajte brašno, kukuruzni skrob, so, origano i biber. U drugu činiju stavite belanca, a u treću parmezan i prezle. Štapiće uvaljajte u brašno, zatim u belanca pa u mešavinu sira i prezla. Stavite tikvice na lim za pečenje i ostavite ih na sobnoj temperaturi 15 minuta. Pecite 18-20 minuta i tokom pečenja ih jednom okrenite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

HRSKAVI KROMPIR IZ RERNE Miriše na Grčku, a nikad slasniji, za savršenu večeru
Pravi se lako, a osvaja ukusom.

KROMPIR SALATA SA MLADIM LUKOM Gosti će je obožavati, a skroz je kremasta i slasna
Služite uz meso ili ribu.

ČUVENA LINCER TORTA Recept iz 1653 godine koji domaćice međusobno dele
Čuvena austrijska poslastica neobičnog izgleda nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

HRSKAVI KROMPIRIĆI SA PARMEZANOM Prave se lako, a pojedu u slast
Super za ručak ili večeru, ukućani će biti oduševljeni.

BELA KREM ČORBA Krepi organizam u trenu, a svečana i neodoljiva
Sočna čorba od krompira zagrejaće vam dušu i telo.
Komentari (0)