DIŽE IZ MRTVIH Čorbica od paradajza iz rerne je novi hit recept na društvenim mrežama

alo.rs

15:04

Sezonski recepti 0

Kada je u pitanju prehlada, gripa li pak mamurluk supa je odgovor na sve probleme a ova bukvalno diže iz mrtvih.

DIŽE IZ MRTVIH Čorbica od paradajza iz rerne je novi hit recept na društvenim mrežama
Shutterstock

 

Domaća paradajz supa iz rerne

Sastojci:

1 kg svežeg paradajza

2 crvena luka

5 čena belog luka

maslinovo ulje

origano

150 ml pavlake za kuvanje

so, biber 

Priprema:

Paradajz i luk očistite i isecite na komade. Očistite beli luk. Sve stavite u pleh, prelijte maslinovim uljem i posolite. Pecite u rerni 40 minuta na 200 stepeni. Kada paradajz, praziluk i beli luk omekšaju, izvadite ih iz rerne i izblendajte. U smesu dodati pavlaku za kuvanje, origano i po potrebi posoliti. Ako je smesa previše gusta, dodajte malo vode. Smesu kuvajte na šporetu još deset minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading