Krem-supa od mladog graška ima fantastičan prolećni ukus zahvaljujući jednom sastojku
Tanjir ukusne supe poslužite s tostiranim hlebom ili kockicama preprećenpg hleba.
Krem-čorba od mladog graška
Sastojci:
1 mali crni luk
1 čen belog luka
1 kašika putera
1 kg mladog graška
1 kašičica sitno rendanog đumbira
600 ml povrćne supe
120 ml milerama
listovi sveže nane
so biber
Priprema:
Crni luk i beli luk oljuštite, sitno iseckajte i prodinstajte na puteru. Očistite grašak i dodajte ga u luk zajedno sa đumbirom. Sipajte povrćnu supui kuvajte na srednjoj vatri 15 minuta. Dodati mileram i sve zajedno samelkite štapnim mikserom. Čorbu posolite i pobiberite i po želji ukrasite mileramom i listićima nane.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)