VODA ODMAH IDE NA USTA Gusti pasulj sa kobasicama zapečen u rerni, ručak i za sutra

Trpeza/ V.V.

14:30

Sezonski recepti 0

Jelo koje svi vole.

ručak
Shutterstock

Sastojci:

500 g pasulja

200 g kobasice po želji

3 šargarepe

1 crni luk

3 čena belog luka

50 ml soka od paradajza

3 kašike ulja

1 kašika brašna

1 kašičica mlevene paprike

1 kašičica soli

Priprema:

Pasulj potopite u vodu da stoji preko noći. U šerpi zagrejte ulje i prodinstajte iseckane crni i beli luk. Dodajte brašno i propržite. Dodajte pasulj i iseckanu šargarepu i sipajte vodu da sve prekrije. Kuvajte oko 1,5 sat, tj. dok pasulj ne omekša. Na kraju dodajte sok od paradajza i mlevenu papriku. Sipajte u tepsiju, i odozgo poređajte iseckanu kobasicu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata da se odozgo jelo zapeče.

Komentari (0)

Loading