Isprobajte ovaj recept za aromatično teleće pečenje s limunom i belim lukom, jer vi zaslužujete najbolje

alo.rs

09:00

Sezonski recepti 0

Jednostavno teleće pečenje obogaćeno osvežavajućom aromom limuna i belog luka . S

Isprobajte ovaj recept za aromatično teleće pečenje s limunom i belim lukom, jer vi zaslužujete najbolje
Shutterstock

 

Teleće pečenje s limunom i belim lukom

Sastojci:

1,5 kg teleine (frikando)

 glavica belog luka

ekstradevičansko maslinovo ulje

2 limuna

7-8 listića žalfije

so, biber

Priprema:

Očistite meso od kože i žilica, očistite čen belog luka, a limun isecite na kriške. Meso iznutra posolite i pobiberite, pospite listovima žalfije, preklopite i umotajte kuhinjskim kanapom. Zatim ubacujemo kriške limuna između vezica i mesa. U zagrejan tiganj sipajte 150 ml maslinovog ulja, dodajte čen belog luka i pržite minut-dva. Za to vreme pripremljeno meso posolite spolja, prebacite u vatrostalnu posudu i pospite biberom u zrnu. Zatim meso prelijte vrelim uljem sa proprženim belim lukom, poklopite i stavite u rernu zagrejanu na 180 °C, a meso povremeno okrećite i podlijte sokovima od pečenja. Nakon 90 minuta pečenja, skinite poklopac sa mesa i nastavite da ga pečete u rerni, zagrejanoj na 200°C, 45 minuta. Izvadite meso iz rerne, sačekajte da se malo ohladi, prebacite na dasku za sečenje, isecite na kriške i poslužite uz sos za pečenje.
 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading