Isprobajte ovaj recept za aromatično teleće pečenje s limunom i belim lukom, jer vi zaslužujete najbolje
Jednostavno teleće pečenje obogaćeno osvežavajućom aromom limuna i belog luka . S
Teleće pečenje s limunom i belim lukom
Sastojci:
1,5 kg teleine (frikando)
1 glavica belog luka
ekstradevičansko maslinovo ulje
2 limuna
7-8 listića žalfije
so, biber
Priprema:
Očistite meso od kože i žilica, očistite čen belog luka, a limun isecite na kriške. Meso iznutra posolite i pobiberite, pospite listovima žalfije, preklopite i umotajte kuhinjskim kanapom. Zatim ubacujemo kriške limuna između vezica i mesa. U zagrejan tiganj sipajte 150 ml maslinovog ulja, dodajte čen belog luka i pržite minut-dva. Za to vreme pripremljeno meso posolite spolja, prebacite u vatrostalnu posudu i pospite biberom u zrnu. Zatim meso prelijte vrelim uljem sa proprženim belim lukom, poklopite i stavite u rernu zagrejanu na 180 °C, a meso povremeno okrećite i podlijte sokovima od pečenja. Nakon 90 minuta pečenja, skinite poklopac sa mesa i nastavite da ga pečete u rerni, zagrejanoj na 200°C, 45 minuta. Izvadite meso iz rerne, sačekajte da se malo ohladi, prebacite na dasku za sečenje, isecite na kriške i poslužite uz sos za pečenje.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
PROJA SA ČVARCIMA Donosimo vam tajni recept za specijalitet koji obožavaju gurmani
Sočna proja najbolje se slaže sa šoljom jogurta, a čvarci joj daju poseban šmek.
Komentari (0)