Isprobajte ovaj recept za aromatično teleće pečenje s limunom i belim lukom, jer vi zaslužujete najbolje
Jednostavno teleće pečenje obogaćeno osvežavajućom aromom limuna i belog luka . S
Teleće pečenje s limunom i belim lukom
Sastojci:
1,5 kg teleine (frikando)
1 glavica belog luka
ekstradevičansko maslinovo ulje
2 limuna
7-8 listića žalfije
so, biber
Priprema:
Očistite meso od kože i žilica, očistite čen belog luka, a limun isecite na kriške. Meso iznutra posolite i pobiberite, pospite listovima žalfije, preklopite i umotajte kuhinjskim kanapom. Zatim ubacujemo kriške limuna između vezica i mesa. U zagrejan tiganj sipajte 150 ml maslinovog ulja, dodajte čen belog luka i pržite minut-dva. Za to vreme pripremljeno meso posolite spolja, prebacite u vatrostalnu posudu i pospite biberom u zrnu. Zatim meso prelijte vrelim uljem sa proprženim belim lukom, poklopite i stavite u rernu zagrejanu na 180 °C, a meso povremeno okrećite i podlijte sokovima od pečenja. Nakon 90 minuta pečenja, skinite poklopac sa mesa i nastavite da ga pečete u rerni, zagrejanoj na 200°C, 45 minuta. Izvadite meso iz rerne, sačekajte da se malo ohladi, prebacite na dasku za sečenje, isecite na kriške i poslužite uz sos za pečenje.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)