Isprobajte ovaj recept za aromatično teleće pečenje s limunom i belim lukom, jer vi zaslužujete najbolje
Jednostavno teleće pečenje obogaćeno osvežavajućom aromom limuna i belog luka . S
Teleće pečenje s limunom i belim lukom
Sastojci:
1,5 kg teleine (frikando)
1 glavica belog luka
ekstradevičansko maslinovo ulje
2 limuna
7-8 listića žalfije
so, biber
Priprema:
Očistite meso od kože i žilica, očistite čen belog luka, a limun isecite na kriške. Meso iznutra posolite i pobiberite, pospite listovima žalfije, preklopite i umotajte kuhinjskim kanapom. Zatim ubacujemo kriške limuna između vezica i mesa. U zagrejan tiganj sipajte 150 ml maslinovog ulja, dodajte čen belog luka i pržite minut-dva. Za to vreme pripremljeno meso posolite spolja, prebacite u vatrostalnu posudu i pospite biberom u zrnu. Zatim meso prelijte vrelim uljem sa proprženim belim lukom, poklopite i stavite u rernu zagrejanu na 180 °C, a meso povremeno okrećite i podlijte sokovima od pečenja. Nakon 90 minuta pečenja, skinite poklopac sa mesa i nastavite da ga pečete u rerni, zagrejanoj na 200°C, 45 minuta. Izvadite meso iz rerne, sačekajte da se malo ohladi, prebacite na dasku za sečenje, isecite na kriške i poslužite uz sos za pečenje.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)